Вулин: Потребно је велико окупљање које је покренуо Вучић

НОВИ САД: Председник Покрета социјалиста Александар Вулин казао је да је пред предстојеће изборе велико окупљање које је Александар Вучић покренуо сада потребније него икада.
vulin
Фото: Танјуг (Видео)

"Зато што избори који нас очекују, јесу избори на којима ће се сваки глас рачунати против Александра Вучића и они гласови који оду на друге листе и они гласови који не оду нигде, односно они који не буду учествовали на изборима, сви ће бити приписани против Александра Вучића", истакао је Вулин у Новом Саду где је Покрет социјалиста Војводине одржао Покрајинску изборну конференцију.

Вулин је рекао да Покрет социјалиста није партија која мења стране, да никада са партијама ДОС-а нису желели да учествују у комадању, издаји и продаји Србије и зато су са СНС од оснивања, саопштио је ПС.

Он је додао да је зато потребно јединство, да је потребно да се окупе и организују.

"Зато верујем да ми, којима је Србија изнад свега, треба да будемо заједно. Ја сам више пута разговарао са председником Вучићем о будућем договору између ПС и СНС, ми ћемо се лако и брзо договорити када за то дође време, али оно што је најважније јесте да ће Покрет социјалиста увек бити ту уз политику Александра Вучића и да ћемо увек бити ту уз наше саборце и пријатеље и да никада нећемо мењати страну.", нагласио је Вулин.

Он је такође пожело срећу новом руководству.

"Покрет социјалиста у склопу својих редовних активности врши изборне конференције кроз читаву своју организацију. Данас сам срећан што је Покрајински одбор добио ново руководство. На првом месту се захваљујем посланику Бојану Торбици што је увек био вредан, поуздан и храбар и који је успешно водио покрајинску организацију. Новом председнику, другу Палимиру желим пуно среће, пуно енергије и да буде вредан оних који су били пре њега".

Фото: Танјуг (Видео)

Седници је присуствовао и потпредседник СНС Милош Вучевић који је захвалио на позиву Покрету социјалиста у име Александра Вучића и Српске напредне странке.

"Позивам наше коалиционе партнере из Покрета социјалиста да се припремају за предстојеће изборе који свакако неће бити лаки, велики су изазов, посебно су сложени и тешки за оне који хоће да остваре добар изборни резултат, за оне који хоће да буду још одговорнији према грађанима", рекао је Вучевић.

Он је рекао да је Покрет социјалиста искрен коалициони партнер СНС- у.

"Никад се нису склањали и померали од тешких тема, нису бежали, са нама су доносиоци свих одлука које су важне. Ту је министар Вулин који је увек спреман да каже нешто што није лако рећи, али је свакако битно да се чује из Србије и да грађани Србије чују. Верујем да ћемо у наредном периоду, а то је овај месец, дефинисати наше односе и да предстоји добра претпоставка да ћемо наставити предизборну коалицију", закључује Вучевић.

Новоизабрани председник Покрајинског одбора Покрета социјалиста Палимир Тот истакао је да се Покрајински одбор увелико спрема за изборе и да ће у том смислу ново руководство масовно обилазити своје општинске и градске одборе.

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести