Вулин: Срби нису дошли у Хрватску, они су у њој рођени

БЕОГРАД:  Срби које је Хрватска протерала и побила нису дошли ни у чему па ни у тенку јер су вековима живели у Хрватској, поручио је данас министар одбране Александар Вулин коментаришући изјаву изјаву бившег генерала хрватске војске Жељка Гласновића "да је Београд деведесетих покушао окупацију Хрватске" и српком министру поручио "кренули сте тенком, вратили се кући лименком".
vulin, tanjug
Фото: Tanjug/MO, arhiva

"Усташе ни у Другом светском рату ни у грађанском рату деведесетих нису признавале да у Хрватској живе Срби, зато су трабуњале о српској агресији док су клале децу у Јасеновцу или убијале децу у избегличким колонама за време Олује", рекао је Вулин.

Вулин каже да не зна шта је Гласновића испровоцирало да се јави када је рекао да Србија неће напасти Хрватску и да не желимо ни један педаљ хрватске земље.

"Али знам да Срби које је Хрватска протерала и побила нису дошли ни у чему па ни у тенку јер су вековима живели у Хрватској. Истина многи су отишли из Хрватске у лименим ковчезима а највећи број таквих су били жене и деца, омиљене усташке жртве. Најгоре усташе су бивши Срби, биће да Жељко понешто зна о томе", каже Вулин, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести