Вулин у Пироту: Избори су борба за очување стабилности

ПИРОТ: Ово је борба за очување мира, ово је борба за избегавање сукоба унутар нашег друштва, ово је борба за политичку стабилност, поручио је у обраћању члановима СНС-а и ПС-а у Пироту, председник Покрета социјалиста Александар Вулин.
vulin
Фото: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije, arhiva

Вулин је казао да су он и његов Покрет социјалиста лојални и поуздани саборци Српске напредне странке који стране не мењају, и који су ту да се боре да Србија буде самостална, војно неутрална и социјално праведна.

"Покрет социјалиста је ту да се бори за оно за шта смо заједно веровали још 2008. године да је једино могуће, а то је да Србија буде војно неутрална, да буде самостална, да буде социјално праведна, да буде землЈа која ће бринути о сваком свом грађанину.

Председник Александар Вучић нас је окупио, објединио и дао нам прилику да се боримо за Србију у којој заиста постоји будућност за нашу децу", навео је Вулин.

Председник ПС-а је истакао да су ово избори за наставак политичке стабилности Србије и позвао грађане да изађу на изборе у што већем броју како не бисмо имали сукобе на улицама.

"Ово су избори за стабилност, ово су избори за наставак напретка боље економије Србије.

Ако хоћемо, а знам да сви грађани Србије то искрено желе, да Србија настави да се развија и јача, онда морамо да имамо што већу могућу излазност.

Изађите и кажите шта мислите, не дозволите да се било каква мања излазност искористи да сутра имате сукобе на улицама", рекао је Вулин.

Вулин је казао и да Србија не сме да личи на Црну Гору и Северну Македонију и да је Србија земља у којој грађани треба да излазе на улице само када се радују.

"Ми не смемо себи да допустимо ни да личимо на Црну Гору, ни на Македонију, не смемо да личимо ни на Вашингтон, ни Њујорк, ово је земља у којој људи треба да излазе на улице само кад се радују, не да се туку, не да се сукобљавају и никада да не дозволе политичарима да их сукобљавају на улицама. То Александар Вучић никада није радио, и никада није дозволио и зато је сада на нама", казао је Вулин.

Лидер ПС-а је оценио да је Вучић учинио све што један политичар може и треба да уради и да је сада на нама да изађемо и гласамо.

"Председник Вучић је урадио све што један политичар може и треба да уради, сада је на нама да изађемо, да гласамо, да кажемо шта је наша воља и да не дозволимо да било ко злоупотребљава изборне резултате. Избори се завршавају у недељу, а после тога мора да се настави са даљим развојем наше земље", навео је Вулин у Пироту.

Градоначелник Пирота и функционер СНС-а Владан Васић истакао је да је неопходно наставити економски и привредни развој Србије и позвао је све грађане Пирота да изађу на изборе и подрже листу "Александар Вучић- За нашу децу".

Вулин: Хоћемо поново да вратимо јединицу у Пирот

Председник Покрета социјалиста и министар одбране Александар Вулин најавио је данас у Пироту да се Војска Србије враћа у тај град и да ВС хоће поново тамо да врати јединицу.

"Грађанима Пирота са задовољством желим да кажем да се Војска Србије враћа. Ми смо ту да бисмо чували свој град и своју земљу и у наредном периоду, хоћемо да вратимо јединицу по њеној величини. О томе ћемо разговарати, али хоћемо поново да вратимо јединицу у Пирот", рекао је Вулин.

Он је истакао да је Пирот војнички град који треба да буде у најбољој могућој вези са Војском Србије.

"Пирот је војнички град, Пирот је град са традицијом, Пирот је град на стратешком месту, Пирот је град који заслужује и треба да буде у најбољој могућој вези са Војском Србије. Војска Србије треба да се врати, Војска Србије треба да се врати у многе градове, треба да се врати у многа места. Вратиће се у Пирот, то је добра вест за безбедност, то је добра вест за сигурност читавог краја, али то је и економски добра вест", сматра Вулин.

Вулин је оценио да је враћање војске у Пирот добра вест за сигурност читавог краја, али да је то и добра економска вест, јер је ВС сигуран и добар послодавац.

"То вам је као да се отворила још једна фабрика. Радујем се што ћемо имати могућност да грађани Пирота узму своје место у Војсци Србије, узму учешће у нашим јединицама, вежу своју будућност и судбину за Војску Србије, а живот у Војсци Србије је сваког дана све бољи и вреди везати своју судбину за Војску Србије, јер то је судбина Србије", казао је Вулин данас у Пироту.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести