ЗАЈЕДНИЦА СРПСКИХ ОПШТИНА ПРИОРИТЕТ Шарл Мишел: Важно да се БГ и ПР врате за сто, споразуми да се примене

БРИСЕЛ: Председник Европског савета Шарл Мишел изјавио је данас да је једна од тема самита лидера ЕУ био и дијалог Београда и Приштине и да је истакнуто да је важно да се лидери страна врате за сто и да се раније договорени Споразуми имплементирају.
1
Фото: Tanjug (AP Photo/Virginia Mayo)

Он је на конферернцији за новинаре након завршетка самита поновио да су у четвртак одржана два важна одвојена састанка са председником Србије Александром Вучићем и премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем и да је веома важно да дође до нормализације односа.

„Истакли смо важност тога. На састанцима је истакнута важност да се лидери врате за сто, да се споразуми имплементирају”, рекао је Мишел.

На питање новинара о детаљима јучерашњих састанака, он је рекао да је лидерима објашњено шта се очекује од њих, а то је да се спроведу договорени споразуми.

„Пре свега да се формира Заједница општина са српском већином, под два да се примени споразум о печатима. Најважније је да се споразуми имплементирају. То ћемо проверавати, биће последица и ако се не имплементирају и ако се имплементирају”, рекао је Мишел.

Када се ради о данашњем самиту, Мишел је рекао да су теме биле Газа, Украјина, миграције, Јужни Кавказ.

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести