Закључци Владе о сарадњи са Кином у оквиру "Појас и пут"

БЕОГРАД: Влада Србије усвојила је данас Закључак о усвајању Плана билатералне сарадње између Владе Републике Србије и Владе Народне Републике Кине у оквиру иницијативе „Појас и пут“. 
sednica_vlade1
Фото: Танјуг (Видео)

У име владе, овај документ потисаће министар рударства и енергетике Александар Антић, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Чланови владе усвојили су Закључак о усвајању текста Споразума о привредно-техничкој сарадњи између Владе Републике Србије и Владе Народне Републике Кине.

На седници је усвојен и Закључак о закључивању Меморандума о разумевању за развој пројекта Паметни градови у Србији између Владе Републике Србије и компаније Huawei techonologies Co, Ltd.

Сврха потписивања овог документа је развој стратегије паметних градова, кроз позиционирање компаније Хуањеи као стратешког партнера за градове и локалне самоуправе попут Београда, Ниша, Новог Сада и осталих. 

Заједничким радом, кроз међусобну размену информација обезбедиће се платформа за развој локалних потенцијала и изградња локалног екосистема у области дигиталне трансформације у јавном, финансијском, образовном и енергетском сектору, као и у области саобраћаја. 

Као посебан циљ ове сарадње је отварање Huawei Innovation Center for Digital Transformation као регионалног центра за Западни Балкан са седиштем у Београду, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести