Завршен протест "ПроГласа" испред Уставног суда, успостављен саобраћај

Испред зграде Уставног суда данас је нешто пре 15 часова завршен протест Иницијативе ПроГлас под називом "Не пристајемо", а који је око поднева почео испред Теразијске чесме.
e
Фото: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ nr

Саобраћај који је био блокиран у улицама Краља Милана, Кнеза Милоша, Таковској и у делу Коларчеве улице је поново успостављен.

Окупљеним грађанима испред зграде Уставног суда обратили су се представник студената Иван Бјелић и професор Правног факултета Миодраг Јовановић.

Протесту код Теразијске чесме прикључили су се и студенти који су ноћ провели под шаторима у Улици кнеза Милоша, а који су протекла 24 сата протестовали на углу улица Кнеза Милоша и Бирчанинове.

На скупу код Теразијске чесме обратили су се глумица Светлана Цеца Бојковић контролор на изборима Срђан Цвијић, професори Филип Ејдус и Оливер Тошковић као и представници коалиције "Србија против насиља".

Испред коалиције Србија против насиља обратили су се Мариника Тепић, Мирослав Алексић и Радомир Лазовић, као и кошаркаш Владимир Штимац испред коалиције НАДА, као и студенткиња Емилија Миленковић.

Радомир Лазовић из коалиције "Србија против насиља" навео је да они захтевају поништење избора и њихово поновно одржавање у фер условима, са, како је навео, уређеним бирачким списком.

Носилац листе "Србија против насиља" Мариника Тепић поручила је да ови избори морају да буду поништени.

Тепић, која већ 12 дана штрајкује глађу, превезена је у болницу, а како је саопштено из Странке слободе и правде, услед нарушеног здравственог стања, смештена је на одељење интензивне неге.

Представници иницијативе "ПроГлас" поновили су да траже одржавање нових парламентарних, покрајинских и локалних избора у Србији, због, како тврде, изневерене изборне воље грађана и да пружају подршку студентима који протестују на показаној грађанској храбрости као и да осуђују насилне нападе на институције, али и, како су навели, прекомерну употребу силе.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести