Због напада на репрезентацију протестна нота МСП

У Министарству спољних послова Србије хитно је вечерас позван амбасадор Албаније Иљир Боћка коме ће бити уручена протестна нота поводом тешког инцидента и напада на фудбалску репрезентацију Србије.
msp.jpg  Foto: MSP
Фото: МСП

Како се наводи у саопштењу МСП, упркос чињеници да је реч о утакмици високог ризика, овај инцидент сведочи о озбиљним пропустима надлежних служби Албаније у организацији ове фудбалске утакмице.

Србија очекује и захтева да се фудбалској репрезентацији Србије омогући потпуно безбедни даљи боравак у Албанији и несметано одигравање утакмице.Србија очекује да починиоци овог инцидента буду у најкраћем року пронађени и одговарајуће кажњени, наведено је у саопштењу.
Више каменица погодило је вечерас аутобус са фудбалским репрезентативцима Србије, али нико није повређен.

Инцидент се догодио на путу од аеродрома до хотела у Тирани, где ће српска репрезентација преноћити до одласка у Елбасан, град удаљен 50 километара, у коме ће бити одиграна квалификациона утакмице за првенство Европе са домаћом селекцијом Албаније.
 

Боћка одбио да се одазове позиву МСП Србије

Амбасадор Албаније Иљир Боћка одбио је да се одазове позиву Министарства спољних послова да прими протестну ноту Србије.

"Насупрот дипломатским правилима и пракси, албански амбасадор Иљир Боћка је, после инструкције из Тиране, одбио да се одазове позиву Министарства спољних послова да прими протестну ноту Републике Србије због тешког инцидента и напада на фудбалску репрезентацију Србије, уз образложење 'да се није ништа десило' ", наведено је у саопштењу МСП.

Министарство спољних послова ће, због овог непримереног поступка албанског амбасадора, предузети одговарајуће мере у складу с дипломатском праксом.
 

Сродни линк:

Каменован аутобус са фудбалерима Србије у Тирани

 

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести