Жељко Трбовић води општину Пећинци

За новог председника општине Пећинци изабран је Жељко Трбовић, док ће председница Скупштине бити др Дубравка Ковачевић Суботички, која је у протекле четири године водила пећиначку општину, одлучено је на конститутивној седници новог сазива СО Пећинци.
Željko Trbović, predsednik opštine Pećinci foto: pecinci.org
Фото: Жељко Трбовић, председник општине Пећинци фото: pecinci.org

Нова власт изабрана је из редова коалиције окупљене око Српске напредне странке која је убедљиво победила на локалним изборима 24. децембра 2017. године. Новоизабрани председник Трбовић је магистар права и од 2012. године обављао је дужност начелника пећиначке Општинске управе, а на место његовог заменика изабран је дипломирани економиста Зоран Војкић који је ту функцију обављао и претходне четири године.

Захваљујући се на указаном поверењу новоизабрани први човек пећиначке општине рекао је да је за њега избор за председника општине велика част, али и обавеза да брине о добробити 20.000 грађана пећиначке општине. Он је најавио да ће на челу оштине наставити да спроводи политику која је била у протекле четири године.

„За те четири године много тога је урађено, али још много посла нас чека, јер смо од наших претходника, који су пећиначком општином владали 12 година, наследили 500 милиона дуга у општинском буyету и инфраструктуру у очајном стању. У школе и вртиће није улагано деценијама, затекли смо кровове који прокишњавају и чучавце у школским објектима, неуређене амбуланте и путеве у рупама. У претходне четири године значајно смо поправили стање, али има ту још много посла да се уради“, рекао је Трбовић, обраћајући се одборницима.

Он је нагласио да је током децембра започето 34 мања инфраструктурна пројекта у свих 15 насеља општине, од којих су неки већ завршени, а неки су још у фази реализације, махом на реновирању школских објеката, вртића и амбуланти.


Напредњачка листа са 27 од 30 одборника

На локалним изборима у општини Пећинци, одржаним 24. децембра прошле године, коалициона листа Српске напредне странке освојила је 27 од укупно 30 одборничких места у Скупштини општине Пећинци, док су преостала три мандата припала коалиционој листи Демократске странке и Лиге социјалдемократа Војводине.


„Тај посао ће ускоро бити приведен крају, а већ током ове године очекујем да ћемо започети и неколико нових капиталних пројеката, попут изградње новог објекта Предшколске установе у Шимановцима. Завршавамо нову водоводну мрежу у Обрежу, следеће насеље у којем ћемо ово радити је Купиново. Пред нама је велики посао и зато нећемо имати времена да уживамо на ловорикама, већ буквално од сутра морамо засукати рукаве и наставити са озбиљним радом“ – рекао је Трбовић и нагласио да ће му посао олакшати континуитет власти у општини Пећинци.

Новоизабрана председница Скупштине општине Дубравка Ковачевић Суботички је лекар специјалиста пнеумофтизиолог, а на место њеног заменика изабран је дипломирани менаyер Александар Јовичић који је на тој функцији био и у претходном мандату. За секретара Скупштине општине Пећинци изабрана је Јелена Мићић, дипломирани правник мастер, која је ову дужност вршила и у претходном мандату.

Новоизабрана председница пећиначког парламента нагласила је да је задатак Скупштине да у наредне четири године обезбеди политичку стабилност која ће председнику општине, Општинском већу и свим осталим општинским  органима и телима омогућити несметан рад на унапређењу квалитета живота грађана.

„Апсолутна већина коју има владајућа коалиција, 27 од укупно тридесет одборничких места, не оставља простора за опструкцију рада Скупштине и сигурна сам да нас чека један миран период рада током којег ћемо, уместо на политичка трвења, сву своју енергију моћи да усмеримо ка напретку наше општине“,  рекла је Ковачевић Суботички.

Новоизабрано Општинско веће Општине Пећинци има девет чланова: Душан Тешић, Мирослав Ускоковић, Зоран Јовановић, Јелена Чубрилов, Живорад Гордић, Златко Јовичић, Милан Мијаиловић, Борислав Максимовић и Катарина Матић. Председник Већа је по функцији председник општине Жељко Трбовић, а његов заменик ће бити Зоран Војкић.

А. С.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести