Зукорлић: Односи с Вучићем запели због "додиковања"

НОВИ ПАЗАР:  Муамер Зукорлић, носилац листе "Матица бошњачка" на изборима за Бошњачко национално веће, изјавио је да су његови односи са председником Србије Александром Вучићем "запели због додиковања" и да он "нема потреба према Вучићу".
muamer zukorlic
Фото: Tanjug (D. Kujundžić, arhiva)

"То је дугорочна инвестиција. Инвестиција у дијалог и помирење. С њим сам то договорио пре две године. Прва година је била солидна. Друга година, запело је због додиковања. Више пута сам указивао да се морају дистанцирати од тога", казао је Зукорлић у "Дану уживо" на Н1 Сарајево.

Он је казао да је "политика таква и инвестиција таква".

"Није камата. Инвестирате с проценом да ће то бити добро и да буде што више бенефита. Говорим о инвестицијама за мој народ и циљеве за које се борим. Ја немам потреба према Вучићу", поручио је Зукорлић.

У вези са у недељу одржаним изборима за Бошњачко национално веће у Србији, на којима је највише гласова освојило "Самоопредељење" Сулејмана Угљанина, Зукорлић је изнео тврдњу да су кандидати његове листе "највећи добитници избора".

"Победили смо у Новом Пазару, Пријепољу, Прибоју, Новој Вароши и местима широм Србије. Тутин и Сјеница су мрље на политичкој мапи Санџака. У Сјеници смо успели да се приближимо противничкој страни. У Тутину избори личе на нешто до 5, од 5 хулигани блокирају изборе, пуне се кутије и остварена је разлика где компензују губитике у другим местима", казао је Зукорлић.

Он је оценио да је Расим Љајић највећи губитник избора, да нигде није победио и да је добио најмање гласова.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести