„Дневников” турнир у малом фудбалу: Века изненадила Бровел виљушкаре

Први део традиционалног 55. “Дневниковог” турнира се приближава крају, до последљих мечева у групама преостало је још само два дана,а у петак почиње нокаут фаза.
dnevnikov turnir1,divanic
Фото: Дуел Веке и Бровел виљушкара, фото: Д. Иванић

Додуше, код пионира ће се играти још мечеви у групама, али зато код кадета и сениора нема више поправног.

И на јучерашњим мечевима гледали смо допадаљив фудбал, доста голова, голманских парада, али и фер игру. Предњачили су играчи Веке из Футога, који су направили прворазредно изненађење и победили  Бровел виљушкаре из Младенова, али питање дали ће се пласирати у осмину финала, јер су први меч у групи изгубили чак са 4:0.

Нешто више од два минута агресивније игре у финишу сусрета било је довољно да Века из Футога изађе као победник (2:1) из сусрета са екипом Бровел виљушкари из Младенова. Све је личило да ће се утакмица завршити без победника, пошто је највећим делом вођена уједначена борба са добрим интервенцијама оба голмана Векиног Немање Ђурикина, односно Бровеловог Раше Лугоње. Футожани чим би мало додатли гас, застресли би мрежу ривала, а то је први пут пошло за руком Младену Галићу. Тек тада би фудбалери из Младенова заиграли конкретније, после чега је Александар Марковић поравнао резултат (1:1). Тада је уследио поново период уједначене игре, а како се ближио крај сусрета играчи Веке су све више нападали гол Бровел виљушкара. Победоносни гол је постигао Дејан Обрадовић. До краја меча Бровел виљушкари нису успели да извуку бар нерешен резултат.

У првој сениорској утакмице јучерашњег програма састали су се Рис пласт и Пицерија Мир. У првом полувремену играо се врло добар и изједначен фудбал, било је шанси на обе стране, али су мреже мировале. У другом делу Пицерија Мир је повела преко Горана Поповића с пенала, али је неколико минута касније изједначио Ракић топовским шутем из слободног ударца. Пицерија је до победе стигла у финишу преко Поповића и Милојка Јевтића за коначних 1:3.

Нешто мање неизвесности било је у сениорској утакмици Поповић транспорт - МЗ Ковиљ. Повели су Ковиљчани уз доста среће, када је лопта после једне гужве добила врло чудну путању, практично лобовала голмана и завршила у мрежи. Након примљеног гола играчи Поповић транспорта су кренули у велику офанзиву која им се исплатила у финишу првог полувремена, када је Јерковић са пенала поравнао резултат. У наставку играчима Поповић транспорта требало је доста времена да матерализују, чини се, већи индивидуални квалитет, али су головима Јашића, Јерковића и Лазића успели да стигну до сигурних 4:1. Ковиљчани су до краја преко Ашћерића из казненог ударца само успели да смање на 4:2.

Фото: Немања Бркљача (Пицерија мир) у акцији, фото: Д. Иванић


Резултати

Пионири

АДА систем – БНЦ конект                              0:8

Крем бар – Конама (Бечеј)                             7:2

Канаринци – Ауто сервис Дуки                      0:6

Кадети

Фасада (Ђурђево) – Бата транс (Бечеј)        2:5

Сениори

Рис пласт – Пицерија Мир                            1:3

Поповић транспорт -  МЗ Ковиљ                  4:2

Века Футог – Бровел виљушкари                 2:1

Паркинг сервис - Јуниор Ш                           4:3

Апотека Ирис Фарм – Макс бет            2:2


Фудбалери Паркинг сервиса и Јуниор Ш у меч су ушли опрезно, дуго су испитивали снаге, да би потом Марко Томљановић довео у вођство Паркинг сервис. Јуниор је и даље нападао и натерао ривала да направи три корнера. Сигуран с линије пенала био је Марко Ћалија. Илија Павловић је убрзо довео у вођство Паркинг сервис од 2:1, а Ћалија је опет из пенала изједначио резултат за 3:2 побринуо се Урош Дражић, да би Марко Прентовић из пенала остварио ново изједначење (3:3). Коначан резултат 4:3 за Паркинг сервис, педесетак секунди пре краја поставио је Дејан Клајић.

У последњој сениорској утакмици јучерашњег програма снаге су одмерили Апотека Ирисфарм и Макс бет. Виђена је уједначена борба да би кладионичари преко Милана Чичића минут ипо пре одласка на одмор дошли у вођство. У наставку, после нешто више од пет минута, Апотека Ирисфарм успела да изједначи резултат пошто су натерали Макс бет да направе три корнера. Сигуран стрелац са беле тачке био је Ненад Јурић. Из пенала на другој страни ново вођство Макс бету донео је Милан Чичић. Није се дуго чекало на ново опоравнање резултата. У улози стрелца поново се нашао Ненад Јурић. Тек тада се распламсала игра, а тридесетак секунди пре краја стопостотну шансу за победу имали су апотекари, али мрежа је остала да мирује.

Прву овогидишњу утакмицу на 55. Дневниковом турниру одиграли су пионири екипа Борац Ада систем и БНЦ конект. У овом дуелу није било резултатске неизвесности. Већ после првих 15 минута БНЦ конект је повео са 4:0, а по два гола постигли су Дејан Радосавкић и Милош Поповић. У наставку Борац Ада систем је заиграо боље, али су његови дечаци промашили неколико шанси, на крају и пенал. Казна је убрзо стигла у виду још четири гола, а стрелци су били Гагић, Радосавкић, Ерић и Тањга.

Такође у пионирској конкуренцији састали су се Крем бар и Конама из Бечеја. Бечејци су приказали одличан фудбал, али нису могли да се носе са старијим и физички јачим противницима. Крем бар је головима Лукијана Абаyије (два пута) и Јована Савића већ на полувремену водио са 3:0, у наставку Абаyија је постигао свој трећи гол, а стрелци су били још Пејчић и Радаковић. Симпатични Бечејци су успели да два пута затресу мрежу, а двоструки стрелац је био Стефан Јанковић.

Велики преокрет виђен је у дуелу кадета Фасада Ђурђево - Бата транс. Ђурђевчани су већ у првом минуту преко Стефана Вујовића повели, а на 2:0 је повисо Рајко Станковић. До одласка на одмор преко Николе Копреа и сјајним голом Игора Кудрића из „слободњака”, млади Бечејци су поравнали резултат. У наставку Бата транс је показао много више те су головима Кудрића, Стефана Моровића и Марка Yигурског стигли до убедљивих 2:5.

Г. Ковач, Ј. Галић Д. Кнежић

Распоред

Среда, 3. јануар

15.00:  Вин фарм – БНЦ конект (п)

15.35: Фасада (Ђурђево) – Ауто сервис Дуки (п)

16.10: Кафе Скудето – Кафе Боник ((к)

16.45: Лампоне Меридиан – Хрубик Волво(с)

17.20: РТВ Војводина – Робна кућа Панда (с)

17.55: Мото мастер – Поповић транспорт (Обровац (с)

18.30: Пицерија Мир (Руменка) -  Турбо стил (с)

19.05: Бата транс – ФК Борац(к)

19.40: Софекс– СОНС (к)    

Четвртак, 4. јануар

15.00: Ауто сервис Дуки – Сале лагери (п)

15.35: Вин фарм – АДА систем(п)

16.10: СОНС – КФЗ Бабић (Жабаљ) (к)

16.45: Борац Римски оил – Мото мастер (с)

17.20: Рис пласт – Турбо стил (с)

17.55: Макс бет – Пет пријатеља (Темерин) (с)

18.30: Бровел виљушкари – Дукат фенси кафана (с)

19.05: Кафе Боник – Шангај (к)

19.40: Софекс – Е гимназија (к)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести