Почињу праве борбе за Дневников пехар

Утакмицама осмине финала данас се наставља 56. традиционални „Дневников“ турнир у малом фудбалу.
Auto Aris Menjacnica Ris/D. Ivanic
Фото: Д. Иванић/С утакмице између Ауто Ариса и Мењачнице Рис

После почетних загревања и мечева у групама позанти су сви учесници нокаут фазе. Додуше, преостало је да се одигра још меч у седмој групи између Макс бета и Аутоспорта, али тај окршај неће пуно изменити, једино ће одредити пласман на врху табеле.

У мечевима по групама, гледали смо занимљив мали фудбал, али већих изненађења није било, сви фаворити успели су да се пласирају у завршне борбе. Свакако најупечатљивији  утисак оставили су прошлогодишњи победници нашег турнира екипа Макс бета, која је са лакоћом пребродила прве две препреке, сигурни су били и играчи Пет пријатеља који су пре три године славили у малој сали Спенса, а  добре партије пружили су и играчи ОЖ Ловренца и Бровел виљушкара који су својеврсно освежење на нашем турниру.

Можда се више очекивало од  Лампонеа и РТВ Војводине, али су се они ипак квалификовали међу 16 најбољих екипа. Нажалост, жреб је тако хтео да се ове две екипе састану већ  у осмини финала.

- Очекивали смо нешто лакшег ривала – каже вођа екипе Лампонеа Жњељко Малинић. – Али и овако нема проблема, ако желимо нови пехар онда морамо савладати све противнике.

Екипа РТВ Војводине је тек у последњем мечу обезбедила  пролаз, али је деловала врло сигурно и са пуно самопоуздања улази у меч са Лампонеом . -   Играмо добро, о томе сведоћи и то што смо у Темерину стигли до финала,- објашњава Душан Тривуновић играч РТВ Војводине. – Водимо у Ллиги медија, а и на осталим турнирима добро гурамо. Уверен сам да и у мечу са „жицарима“ можемо до тријумфа.

Уу осмини финала је и екипа ОЖ Ловренаца, на чијем голу и овог пута блиста искуисни Раша Лугоња.

- Ред је да нас погледа срећа. На последњих неколико турнира играли смо добро, стигли до четвртинала, али смо редовно испадали на пенал – рулету. Надам се да овог пута можемо и до саме завршнице.

После неколико године паузе екипа Цариграда која је три опута тријумфовала на нашем турниру, вратила се под новим именом Братис паб.Иако много старији браћа Рашиован, Бојан Вуковић и остали, подсетили су на дане када су суверено владали новосдским петопарцем.

- Нисмо погрешили што смо се пријавили, још увек можемо да се носимо са млађим играчима, жеља постоји, надам се да можемо са мало среће и до полуфинала – тврди Секула Рашиован играч Братис паба.

Што се тиче млађих категорија ове године се привило нешто мање екипа, али квалитет је остао, код кадета највише су до сада показали играчи  НПР Дринића, за које играју млади фудбалери Војводине,а  интересантно је да  девојчице из ЖФК Војводине, сасвим равноправно се носе са дечацима, додуше оне су две године старије.

Г. Ковач   

Уторак

16.00:  ФК Цемент – ЖФК Војводина (мп)

16.35: Макс бет -  Ауто спорт (с) 

17.10: осмина финала, сениори: Мимада лајн - Бровел виљушкари

17.45: осмина финала, сениори:Кафе Панда - Римски оил

18.20: осмина финала, сенирори: ОЖ Ловренац - Кафе Хогар

18.55: осмина финала, сениори: Хрубик Волво – Аутогалант

Среда. 9. јануар

15.25: ФК Цемент – Фасада (мп)

16.00:  кадети, бараж: Мађионичари (1/2) – Бурка инсталације (2/3)

16.35:  кадети, бараж  Каза Бјанка (1/3) –   МГМ Пламен инсталације (2/2)

17.10: осмина финала, сениори: Ауто Арис – Братис паб

17.45: осмина финала, сениори. Лампоне – РТВ Војводина Залагаоница

18.20: осмина финала, сениори Пет пријатеља – 7/2

18.55: осмина финала,  сениори: Цанекс – 7/1 

Четвртак 10. јануар

16.00: ЖФК  Војводина-  Фасада (мп)

16.35: пионири, бараж: Фортуна бамбино – ЖФК Војводина

17. 10: четвртфинале. сениори

17. 45: четвртфинале, сениори

18.20 четвртфинале, сениори

18.55: четвртфинале, сениори

Фото: Dnevnik.rs

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести