После две године паузе поново ће се у Новом Саду играти Дневников турнир

Традиционални Дневников турнир у малом фудбалу, најперстижнији и најдуговечнија смотра “мини фудбала” , после две године паузе због пандемије коронавируса наставиће се ове године, наравно ако  здравствени услови дозволе.
Veselin Vilotijevic i Dusan VlaovicFPH-0090
Фото: Уговор о наставку турнира потписали Веселин Вилотијевић и Душан Влаовић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Генерални директор “Дневника Војводина прес” Душан Влаовић и директор фирме М тим спорт Веселин Вилотијевић потписали су јуче четворогодишњи уговор, према коме ће се најпопуларнији фестивал малог фудбала у Србији, 58. по реду, одржати од средине децембра ове године до средине јануара 2022. године.

Давне 1961. године прошлога века на Сајмишту је кренуо овај фестивал на коме су између осталих учествовали такви асови као што су Веселиновић,  Брзић, Ивезић, Радосав, Јоцко Илић, Јовановић, Радиновић, Беквалац, Мирановић, Шаула, Стојак, Петрика, Цимбал, Мудрински, Дунђерски.., а била је то прилика за многе непознате играче да  афирмишу. Било је година када је на нашем турнир учествовало преко 500 екипа (рекорд 544) са више од 5.000 учесника.


Систем такмичења остаје исти

Агенција М тим спорт уско сарађује са ФСС, ФСВ, организатори су највећег међународног турнира у фудбалу “Вујадин Бошков”, као и неколико спортских манифестација у региону.

- Жеља нам је да вратимо стари сјај Дневниковог турнира. Све оно што је добро нећемо мењати попут система такмичења, локације... Задржаћемо правила малог фудбала (5+1), а не футсала. Намеравамо да турнир омасовимо, да укључимо све протагонисте Дневниковог турнира, најбоље играче, стрелце, голмане, да на неки начин буду део ове приче. Жеља нам је да Дневников турнир добије међународну ноту довођењем екипа из регије БиХ, Македоније, Румуније... организационо и такмичарски желимо да подигнемо на што већи ниво. Уживо ћемо на Јутјуб каналу преносити утакмице пинора, кадета, сениора и ветерана, где ће неке од њих бити коментарисане од стране професионалаца - истакао је директор М тим спорта Веселин Вилотијевић.


Фото: Д, Иванић

Дневник је, с обзиром на разне околности, у такмичење укључио и млађе категорије и увек имао око око 100 пријављених екипа.

- Наш турнир је једна од две наше манифестације на које смо ми изузетно поносни, једна је избор најбољих спортиста Војводине и друга турнир у малом фудбалу. Нема никакве дилеме да је Дневников турнир један изузетно озбиљан бренд. Траје већ шест деценија, први је био такве врсте у великој земљи - Југославији, а окупљао је на стотине екипа из целе државе. Међутим, дошла су нова времена, па је турнир у неколико наврата запао у озбиљну кризу, превасходно на околности на које није могао да утиче. Подигли смо га поново 2000. године, а пре две године како због епидемиолошке ситуације, тако и због неких проблема у организацији Дневников турнир је поново доспео у кризу - рекао је директор Дневник Војводина преса Душан Влаовић.

Према његовим речима због тога је потписан четворогодишњи уговор са фирмом М тим про, која ће заправо бити организатор Дневникове манифестације.

- Дневник и даље стоји иза свог бренда, чију смо организацију препустили професионалцима. Ни до сада Дневник није директно организовао турнир, него је ту организацију препустио на пример ФС Града Новог Сада или ШК Дневник. По тада важећим прописима ми као новинска кућа нисмо имали право да организујемо спортску манифестацију. Сада то радимо са професионалном фирмом. Очекујемо од нашег партнера да турнир организује, под нашом присмотром, на првом месту према свим законским прописима, да му врати бар делимично некадашњи сјај, да га прилагоди новим временима и да ми у Дневнику поново будемо поносни на турнир, а да Новосађани и они из околних места, имају током зиме где да дођу и уживају у лепим утакмицама - нагласио је Влаовић.   

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести