Све спремно за Дневников турнир: Зов традиције обавезује и инспирише

НОВИ САД: Сви организациони предуслови испуњени су за почетак Дневниковог турнира у малом фудбалу, 58. по реду.
d
Фото: Dnevnik.rs

Преостао је још жреб у среду да би и такмичарски део добио основицу за почетни ударац на паркету Спенсове мале дворане. Подсећајући на успешан повратак такмичења, после двогодишње паузе, директор турнира Веселин Вилотијевић је, на свечаности у амбијенту Дединог салаша, захвалио свима који су препознали вредности традиције, у коју су део себе уградили десетине хиљада играча и стотине хиљада посетилаца у минулих шест деценија.

- Прошле смо године високо поставили организационе стандарде – нагласио је Вилотијевић. – Тиме смо себи поставили изазов да надмашимо прошлогодишњи ниво, стремећи атмосфери у којој смо дошли до могућности да, уз подршку генералног спонзора компаније Меркур X тип, прошлогодишњи фонд награда увећамо за 50 посто, тако да он сада износи милион и по динара.

Фото: Dnevnik.rs


Промоција будућих звезда

Добродошлицу свима на Дневников турнир пожелео је генерални директор Дневника Душан Влаовић. Уз све вредности традиције спортског бренда, Влаовић је посебно нагласио:

-Овде су данас присутни многи фудбалери који су репрезентовали вредности српског фудбала у свету, попут Красића, Ланета Јовановића, Качара и многих других. Сви они имали су своје роле и на Дневниковом турниру. То што од турнира очекујем, уз све бенефите Дневниковог спортског чеда, јесте да лансира нове играче, младе таленте. Прошле године одушевио ме је састав талентоване деце у млађим категоријама. Међу њима, са великим процентом вероватноће, можемо да наслутимо нове звезде српског и европског фудбала. То је оно што ме радује и што нам даје снагу да истрајемо у намери да турнир сачувамо и да га подигнемо на још виши ниво.    


Фото: Dnevnik.rs

Повратак Дневниковог турнира на ниво који му и припада у спортској понудио Новог Сада поздравили су генарална секретарка Светске асоцијације мини фудбала Зорица Хофман  и директор покрајинске Асоцијације Синиша Миланов.

Директор компаније Меркур X тип Бранко Кокир био је кратак и конкретан:

- Долазим из спорта и знам колико је тешко одржати спорт, али исто тако знам колико је спорт важан, колико су овакве манифестације важне нашој деци, друштву у целини. Мркур X тип увек помаже квалитетне догађе и на светском и на локалном нивоу. Дневников турнир јесте јак спортски бренд, подржавамо га и једва чекамо да почне, да се сви опет нађемо на трибинама Спенсове дворане – рекао је Кокир.

Сећање на легендарног Тозу

Почетни ударац на Дневниковом турниру извешће Вукашин Кнежевић, потомак Тодора Тозе Веселиновића, легендарног члана златне Војводинине генерације, који је почетком 60-их година прошлог века, заједно са сјајним голманом новосадског тима и тадашњим уредником Дневникове спортске редакције Лазаром Васићем, основао турнир у малом фудбалу, по угледу на такмичења у европским престоницама.


Фото: Dnevnik.rs

У среду жреб Турнира

У среду, тачно у подне, је жреб турнира. Пренос из просторија компаније Меркур X тип биће на Јутјуб каналу компаније.

За награде на турниру, чији је фонд милион и по динара, конкуришу 64 екипе у сениорској конкуренцији, што и јесте пројектовани план идеалног броја за организацију такмичења по нокаут систему.

Преносићемо и све утакмице у терминима: 24. и 25. децембар : прво коло, 3. и 4. јануар: 1/16 финала, 8. и 9. јануар : 1/8 финала, 13. јануар: 1/4 финале, 14. јануар: полуфинале, 15. јануар: финале.


Свечаност, којом је најављен почетак такмичења, оплеменио је чин проширења Куће легенди Дневниковог турнира. Величинама попут Бојана Вуковића, Милана Ракоњца, Александра Димитрова, Ненада Агбабе и Габора Ковача, придружили су се најбољи играч 1973. године Манојло Мане Радиновић, играч који је обележио епоху малог фудбала Миодраг Петрика, породица Рашјован, отац Сима и синови Секула и Аурелије и први пут постхумно, плакета је додељена најбољем играчу 1969. године Ибри Муратовићу.

Л.Б-з

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести