Александар Чаврић, фудбалер Слована: Нико на улици без маске

Фудбалер Слована из Братиславе Александар Чаврић, као и други спортисти, време проводи у стану у главном граду Словачке.
Не излази из стана: Александар Чаврић
Фото: Не излази из стана: Александар Чаврић

Двадесетпетогодишњи, 186 центиметара високи везни играч испричао је како је у овој земљи.

Према последњим информацијама, овде има око 250 заражених људи и већином су из Братиславе. Људи су одговорни, па није било потребе за увођењем полицијског часа, нити сличних мера. Кафићи и остали слични објекти су затворени још пре десетак дана, а нико не може да изађе из куће без маске – каже Чаврић.

Он време проводи у стану уз филмове, игрице и другу разоноду. Наравно, одржава редовне контакте са породицом и пријатељима.

- Препоручио бих филм „Лептир“. Гледао сам га недавно и много ми се свидео. Али, мислим да су серије у овом тренутку боља опција.

Нема групних тренинга у Словану, као што је, уосталом, случај и у другим земљама које се боре против вируса.

- Тренира се индивидуално, уз трчање и вежбе снаге. Ја сам повредио препону и требало је да прошлог петка идем на операцију, али је све отказано због ове ситуације, тако да не смем ништа да радим док не будем оперисан. Радим само неке вежбице у стану, и то је то.

Наш саговорник истиче да је ситуација у клубу пре непланиране паузе била одлична.

- Први смо на табели, играмо добро и све је како треба. Надам се да ће тако и остати. Имам уговор са Слованом још две и по године, али видећемо шта ће бити током лета – додао је брзоноги фудбалер.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести