Ановић: Јединство на прагу историјског успеха

БАНАТСКО КАРАЂОРЂЕВО: Фудбалер Јединства из Банатског Карађорђева Ненад Ановић једва чека да се оконча ванредно стање  и да се спортисти врате на игралишта.
fudbal
Фото: Tanjug (Z. Žestić, ilustracija)

Играче Јединства онда очекује наставак пута ка зацртаном циљу, а то је прелазак из Војвођанске лиге у Српску лигу. То би био историјски успех за Банатско Карађорђево, село у општини Житиште, а момци из овог клуба су надомак тог циља. Јединство је тренутно на другом месту на табели, са бодом мање од првопласиране Слободе из Нових Козараца.

Желим да Јединство уђе у виши ранг, то би било први пут у историји клуба. Ово је једна веома здрава прича, са правим људима. Изузетно је добра атмосфера у екипи и мислим да је то оно што нас највише краси, каже Ненад Ановић.

Ановић је у Јединству другу сезону и, упркос томе што је имао неколико понуда, одлучио је да остане у овом клубу.

Имам одличну сарадњу са људима из клуба и искусну и чврсту екипу. Ниједног тренутка нисам размишљао да одем. 

Одржава форму у свом дворишту где индивидуално ради и спрема се за наставак сезоне.

Недостају ми утакмице, тренинзи, дружење са другарима из клуба. Једва чекам да прође све ово, да се вратимо на терен и да наставимо тамо где смо стали.

Ненад је рођен 1995. године у Зрењанину, где и живи. Фудбал игра од своје шесте године и прошао је омладинску школу Баната, а био је и капитен у млађим категоријама. Дебитовао је за први тим са 18 година, да би после годину дана прешао у Вршац, где је играо стандардно две сезоне. Затим је прешао у Борац из Сакула, где је такође одиграо две сезоне. У Српској лиги је са ова три клуба играо пет година и сматра да је дошло време да се врати тамо, овог пута са Јединством из Банатског Карађорђева. 

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести