Аустријанци: Салцбург има шансу; Драговић: Навијаћу за Звезду

БЕЧ: Аустријски медији са великом пажњом најављују меч Салцбурга са Црвеном звездом и истичу да тамошњи првак има велике шансе да први пут избори пласман у Лигу шампиона.
Salcburg/Tanjug
Фото: Tanjug

Бројни листови из Аустрије подсећају да је Звезда била шампион Европе 1991. године, али да се распадом бивше Југославије све променило и да то више није исти клуб као некад.

Локални "Wiener Zeitung" наводи да тим Владана Милојевића не може да се упореди са трофејном генерацијом из Барија, чији су део биле звезде попут Дејана Савићевића, Дарка Панчева, Роберта Просинечког, Синише Михаловића и других.

"Звезда шест пута није успела да прође квалификације за Лигу шампиона, за разлику од највећег ривала Партизана који је два пута играо", наглашавају Аустријанци.

И "Kurier" пише да су црвено-бели далеко од старог сјаја и да неуспеси у квалификацијама за Лигу шампиона подсећају на Салцбург, који такође никада није био у елитном такмичењу.

"Кронен Цајтунг" пише да је рецепт за елиминацију Црвене звезде да се понови игра из прошлосезонског полуфинала Лиге Европе против Марсеља, када је Салбург заустављен у продужецима, уз храбру и квалитетну партију.

У центру пажње је и аустријски репрезентативац са српским коренима Александар Драговић, према сопственом признању навијач Црвене звезде и биће на њеној страни против Салцбурга.

"Деда ми је пренео љубав према Звезди, био је велики навијач клуба из Београда. Одрастао сам са великим ентузијазмом према Звезди. Често сам гледао преко тв-а дербије између Црвене звезде и Партизана", открива Драговић, садашњи члан Бајер Леверкузена.

По њему, нема фаворита у дуелу аустријског и српског шампиона.

"Не видим јасног фаворита, Салцбург не би смео да погреши и потцени Црвену звезду. Срби имају компактан тим, примају мало голова и поседују индивидуални квалитет", рекао је Драговић и додао да је мана Звезде што неће имати велику подршку навијача због казне УЕФА.

Оптимистичан је и "Ое24" са насловом "Салцбург има велике шансе против Звезде", као и да би добар резултат из Београда отворио врата "раја".

"Салцбург има свих седам победа ове сезоне, уз гол разлику 19:1", подсећа се на сјајан скор, али и изоставља и да је Црвена звезда сјајно почела сезону са осам тријумфа и два ремија у Европи против тимова које је елиминисала (Спартакс, Спартак Трнава).

Прва утакмица плеј-офа за Лигу шампиона Црвена звезда - Салцбург игра се вечерас од 21 сат на стадиону "Рајко Митић".

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести