Милојевић: На Салцбург као да су навијачи на трибинама 

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић рекао је данас да ће његов тим против Салцбурга играти са великим мотивом у борби за Лигу шампиона, упркос томе што неће бити публике због казне УЕФА.
milojevic
Фото: Владан Милојевић, фото: Танјуг

"Јако битна утакмица нас очекује, али не бих причао претерано о томе јер је гледамо као на сваку другу. Играмо против противника који је утицао на моје тренерске погледе када сам био гост Салцбурга, знам о каквом клубу се ради. Имамо велики мотив јер као шампиони Европе никада нисмо играли у Лиги шампиона, а Салцбургу дајемо улогу фаворита", рекао је Милојевић на конференцији за медије на стадиону "Рајко Митић".

Милојевић је подсетио да црвено-бели дуго нису играли на оваквом нивоу и да им је ишло у прилог одлагање меча са Напретком у Суперлиги.

"Да ли смо у предности јер је Салцбург играо за викенд? То не може да се каже, специфична је ситуација. Искрено, ја волим кад играмо утакмице".

Утакмица ће се играти пред празним трибинама због казне УЕФА на испаде навијача Звезде, али без обзира на то Милојевић не очекује да ће то спутати његове изабранике.

"Понашаћемо се као да су навијачи са нама. Први пут ћу бити учесник меча без публике. Изричито сам за то да се нађе друга казна, нисам да се игра без публике, а исто бих рекао и да смо гости. Ово је велики догађај и за саму Србију, презентујемо и земљу".

За новајлију Џонатана Кафуа рекао је да се добро уклопио, али није желео да открије да ли ће бити стартер.

"Кафу је мотивисан, велико је појачање, видећемо да ли ће стартовати", додао је Милојевић констатујући да је Немања Радоњић тренутно у фокусу, али није желео да прича о вероватном трансферу у Марсељ за 12 милиона евра.

Капитен Црвене звезде Вујадин Савић истиче да једва чека дуел са аустријским прваком.

"Драго ми је што имамо част и привилегију да се боримо за улазак у Лигу шампиона, Звезда није дуго имала прилику за то. Играо сам пред празним трибинама против Јавора у Звезди, изгубили смо 1:0, али сам уверен да ћемо сутра победити", рекао је Савић.

Он је изнео низ похвала на рачун првог стрелца Салцбурга Израелца Моанеса Дабура, али да верује да ће као победник из тог дуела.

"Ова екипа се ничега не плаши, то смо показали до сада. Празне трибине су хендикеп, али имаћемо данас подршку навијача на тренингу. Исто тако, биће их много у Аустрији".

Прва утакмица плеј-офа за Лигу шампиона Црвена звезда - Салцбург игра се сутра од 21 сат на стадиону "Рајко Митић".

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести