БАЧКОТОПОЛЧАНИ ЗАВРШИЛИ ИСТОРИЈСКУ СЕЗОНУ: Европа као велико искуство

Упркос ремију у последњем јесењем колу Суперлиге Србије с Напретком (1:1), фудбалери ТСЦ –а годину су завршили успешно, на трећем месту.
1
Фото: Успешни тренера ТСЦ-а Жарко Лазетић, фото: ТСЦ

Скупили су девет бодова мање од другоплсиране Црвене звезде, али имају и вишек од осам корака у односу на четвртопласирани Чукарички. Уз то, једини су тим који није изгубио ни један сусрет на гостовањима, имају најбољу одбрану у лиги (примили само 15 голова), а изгубили су само две утакмице у првенству и то на ТСЦ арени, од војвођанских клубова Спартака и Војводине. У читавој 2023. години у домаћем шампионату поразе су претрпели у само пет дуела.

 Одмах по завршетку јесењег дела првенства, тренер Бачкотополчана Жарко Лазетић оценио је сезону високом  „деветком“ .

- Боље нисмо могли: одиграли смо целу сезону фантастично, примили најмање голова у лиги, на гостовањима  наша мрежа затресла се свега три пута и то увек после прекида. Можда смо могли нешто више у Европи, али је група била за нас претешка. У сваком случају, било је то велико искуство за нас, путовање из снова, на којем смо одиграли осам такмичарских утакмица. Наравно, извукли смо поуке и то ћемо покушати да искористимо у следећим утакмицама – рекао је Лазетић.

  Многи су на почетку сезоне отписивали екипу ТСЦ–а и нису веровали да ће она наставити у ритму у којем је играла током пролећа. Плаво–бели су остали без првог стрелца Петра Раткова, везисте Илића и још неких фудбалера, а у исто време стигло је само неколико младих фудбалера, као и Ракоњац, односно Миловановић, на позајмице.    

 - Доста се причало пре почетка првенства о томе да се нисмо довољно појачали. Веровао сам, међутим, у играче, наравно, било је осцилација, али су се момци полако привикавали на рад и показали да смо довели права појачања. Већина играча до сада нису играла међународне мечеве, ово им је била велика школа, морали су много брже да реагују, да доносе одлуке, а свака грешка је кажњена. Наравно, покушаћемо да останемо на истом путу, да се што боље припремимо за следећу годину уколико се пласирамо у Европу. Ако сада сагледамо све, ипак, Лига Европе је била за нас превелик залогај.

 Због значајно већег броја утакмица, ТСЦ је проширио играчки кадар, па је за свако место конкурисало по два играча.

 -  Имали смо стандардни тим. Морали смо често да калкулишемо, неки су одиграли 27- 28 утакмица, а немамо ни једног фудбалера који је одиграо мање од шест сусрета. То нам је био и циљ, нисмо имали пуно повреда, осим Ђорђевића, остали су паузирали највише две–три недеље. Због тога капа доле мојим помоћницима и медициској служби - додао је Жарко Лазетић.

 Тренутно се фудбалери ТСЦ –а налазе на заслуженом одмору, а припреме за наставак првенства почињу 9. јануара.  

 Г. Ковач

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести