Бараж за пласман у Сомборску лигу: Буковчани у Подручној лиги

​​​​​​​Будућност – Омладинац 1: 3 (1:0)
bukovac
Фото: Радост Буковчана, фото: Ј. Пуцовски

ГЛОЖАН: Игралиште Будућности, гледалаца 250; судија Мудринић (Бачка Паланка). Стрелци: Каћјак у 25. за Будућност, а Немања Мијић у 50., 80. и Павин у 90. минуту за Омладинац. Жути картони: Обрадовић (Будућност), Милош Мијић, Павин, Ракић и Вуковић (Омладинац).

БУДУЋНОСТ: Вученовић, Шкрбић, Љубичић (Јакуш), Каћјак (Фабри), Шовен, Молнар, Хуђан, Захорец (Ђурикин), Чипкар, Хорват, Обрадовић.

ОМЛАДИНАЦ: Вуковић, Теслић, Суботић (Видаковић), Ракић, Секулић, Никола Мијић, Гргић, Чивчић, Немања Мијић (Ненад), Павин, Милош Мијић (Мазињанин).

После нерешеног резултата на Буковцу код Сомбора (1:1), Гложанци су очекивали победу и пласман у Сомборску подручну лигу. После првог полувремена се чинило да ће се та жеља вицепрваку Општинске лиге Бачка Паланка и остварити, јер су домаћи стекли минималну предност голом Каћјака у 25. минуту. Но играчи Омладинца су у последњих петнаест минута првог полувремена наговестили да се неће лако предати.

То се у наставку утакмице и обистинило. Буковчани су почели нападачки и већ у 50. минуту мрежа Вученовића се затресла. Са десне стране је продро одлични Павин, центрирао пред гол а спретни Немања Мијић је лопту послао у мрежу.

И у наставку меча гости су играли боље, имали више расположених играча на средини терена, који су добро упошљавали нападаче, тако да је домаћи голман имао пуне руке посла и дуго га успешно обављао. Трајало је то све до 80. минута, када је после продора са леве стране Немања Мијић погодио супротан угао гола Будућности. Тешко је било поверовати да домаћи могу за десет минута постићи два гола, кренули су у напад, али је стигла казна. Павин је у 90. минуту пресекао пас домаће одбране, узео лопту, истрчао сам испред Вученовића и лако га савладао.

Ј. Пуцовски 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести