Бараж за попуну Омладинске лиге Србије: Две жеље, једно место

Данас ће се у ФЦ Србија у Старој Пазови (17) одиграти меч баража за попуну Омладинске лиге Србије.
fudbalska lopta
Фото: Dnevnik.rs

За једно упражњено место бориће се победници квалитетних лига Војводине Нови Сад и Петар Пуача. Екипа са Детелинаре била је  на основу освојених бодова проглашена за новог члана елтне групе, али су фудбалски органи донели одлуку да и победнику групе југ екипи Петар Пуача пруже шансу да се кроз бараж  домогне вишег ранга. У табору Новог Сада били су затечени овом одлуком пошто су били већ проглашени за новог члана овог такмичења.

- Са припремама за дуел против одличне екипе Петар Пуача почели смо 1. јуна релативно касно с обзиром да имамо сазнања да они нису ни прекидали са тренинзима. Што се тога тиче, биће сигурно у предности. И поред те чињенице трудићемо се да будемо достојан такмац баража. На располагању имам 20 дечака који ће у меч ући са великим жељама да се фудбалском аудиторијуму представе у најбољем издању, а победа би била круна досадашњег квалитетног рада – рекао је тренер Новог Сада  Момир Бранков.

Директор клуба и тренер ове селекције Петар Пуача са пуно оптимизма исчекује утакмицу.

- Фудбалски органи донели су нај­праведнију одлуку да се у мечу  победника две групе Квалитетних лига Војводине  добије учесник Лиге Србије. Мислим дас су оба састава заслужила да се нађу у елити, али проћи ће само један. Шансе су пођеднаке, а изузетно поштујем ФК Нови Сад и колегу Бранкова. Очекујем прави фудбалски празник, а  нека победи бољи. Уколико не успемо честитаћемо ривалу, у противном знаћемо да прославимо историјски успех – рекао је Пуача.

Утакмицу у Старој Пазови, која почиње у 17 часова, судиће интернациолац Лазар Лукић.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести