Бараж за Војвођанску фудбалску лигу – југ: Темеринци преко пенала до финала

Пенали су одлучили путника у финале баража за попуну Војвођанске лиге југ пошто су се фудбалери Железничара истом мером реванширали Темеринцима за пораз пред својим навијачима.
Temerin
Фото: Dnevnik.rs

Меч је одигран у лепом амбијенту, а обележило га је и одлично суђење Николе Ћировића, са помоћницима.

Мало узбуђења, било је у првом полувремену, па искусни голмани Милош Милиновић и Давор Доведан скоро да нису имали посла.Невреме, праћено кишом, било је интересантније од дешавања на наквашеном терену, где су гости имали лопту више у поседу, али доласком до казненог простора њихови налети су одлазили у ветар. Најбољу шансу, пре одласка на одмор, имали су домаћини у режији Ненада Зечевића. Некадашњи интернационалац је, у 23. минуту, после прекршаја над Марком Недељковићем, извео слободњак са 20 метара, лопта је фијукнула поред стативе, док је парада Милиновића улепшала покушај најискуснијег играча црвено-белих.


Недељковић: Нисмо блистали

Офанзивни везиста домаћина Марко недељковић нагласио је да ће се памтити само пролазак у финале.

- Нисмо одиграли на очекиваном нивоу пред пуним трибинама. Гости су показали да имају добар тим, пенали су лутрија, срећа је била наш савезник – искрен је Недељковић.


Борис Брежњак је у 48. минуту потврдио брзинске способности, протутњао је по левој страни и на другој стативи пронашао Марка Недељковића, чији је приземан ударац укротио добро постављени голман гостију. Улазак резервисте Стефана Крунића испоставио се као одличан потез тренера Горана Мишчевића. Оштро је шутирао Дарио Кривокућа, голман Доведан је кратко одбио лопту на петерац, натрчао је високи Крунић и елегантно је убацио у мрежу – 0:1.  

У 74. минуту корнер је извео Зечевић, лопту је ударцем главом проследио Недељковић, а штопер Милосављевић је, у букету играча, није најбоље захватио, па је постала лак плен Милиновића. Четири минута пре краја Шпиро Убовић је дијагоналом пронашао Бранка Караћа, бивши играч Темеринаца је одлично шутирао, али Доведан је још боље затворио угао и наручио пенале.


Мишчевић: Испао бољи тим

Тренер Железничара Горан Мишчевић са дозом емоција је истакао:

- Из једног ударца у оквир гола на два меча Темеринци су прошли у финале. Испао је бољи тим, али и то је фудбал.


У првој серији рулета голмани су имали лопту на руци, али Јово Пуповац и Ђорђе Лукић су нациљали мету. Ненад Зечевић је послао пројектил под пречку, а прецизан је био и штопер Горан Димитријевић. Најлепши гол постигао је Мирко Дринић, скинувши паучину из угла, док је Бранимир Костић погодио пречку. Четврту серију су обележили голмани, Милиновић је одбранио шут Росића, а Доведан је прочитао намеру Крунића. Преостало је да тачку стави Марко Недељковић, вихорни офанзивац је хладнокрвно реаговао и одвео Темеринце у финале баража. Уследила је ерупција радости на трибинама.

Текст и фото: М. Менићанин

ТСКЖелезничар 4:2 (0:1, 0:0)

ТЕМЕРИН: Стадион ТСК-а, гледалаца: 800, судија: Ћировић (Вршац), стрелац: Крунић у 60. минуту, стрелци из пенала: Пуповац, Зечевић, Дринић, Недељковић (ТСК), Лукић, Димитријевић (Железничар), жути картони: Лукић, Недељковић, Пантош (ТСК), Катарић, Драганић, Павловић (Железничар).

ТСК: Доведан 8, Варга 7 (од 65. Косић - ), Брежњак 7,5, Дринић 7, Милосављевић 7, Лукић 7,5, Недељковић 7, Ђукић 7 (од 86. Пантош - ), Росић 7, Пуповац 7, Зечевић 7,5.

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Милиновић 7,5, Димитријевић 7,5, Ракар 7, Катарић 7,5, Костић 7,5, Марјановић 6,5 (од 79. Караћ - ), Драганић 7 (од 58. Убовић 7), Андреата 6 (од 46. Крунић 8), Кривокућа 7,5, Лукић 7, Павловић 7.

Бараж за Српску лигу, група Војводина

ЧЕЛАРЕВО: ЧСК Пивара – Југовић                4:0 (први меч 3:1)

ПЕРЛЕЗ: Војводина – Слога (Чонопља)         1:1 (2:2 )

У финалу  26. и 30. јуна састају се ЧСК Пивара и Слога

Бараж за Војвођанску лигу, југ

НОВИ САД: Нови Сад – Јадран                       1:1 (0:1).

У финалу 26. и 30. јуна играће ТСК и Јадран

Бараж за Војвођанску лигу, исток

ПОТПОРАЊ: Потпорањ- Нафтагас (Елемир)  3:1 (0:6).

У финалу 26. и 30. јуна играће Банат и Нафтагас

Бараж за Војвођанску лигу, север

ГАЈДОБРА: Херцеговац - Искра (Куцура)      0:1 (1:2)

У финалу 26. и 30 јуна играће Крила Крајине и Искра

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести