Бараж за Војвођанску лигу – југ: Марковић једини погодио

Диван амбијент у Темерину, први меч баража, изазвао је велико интересовање.
tsk
Фото: Дуел Пуповца (ТСК) и Раденкова (Јадран) у Темерину, фото: М. Менићанин

Играчима обе екипе, мора се одати признање на високом ритму, током свих 90 минута, по несносној врућини. Гости из Голубинаца су направили корак од седам миља ка вишем рангу, али не треба отписати Темеринце, јер су квоту за промашаје испуцали на овој утакмици. Дуго ће домаћини жалити за промашајем Лазара Павловића, најмлађег играча на терену. У 60. минуту, лопту му је, као на тацни, сервирао организатор игре Јово Пуповац, млади центарфор је био испред голмана Илије Чавића, могао да бира угао, али циљао је изнад пречке. 

Минут пре одласка на одмор, Марко Росић је одлично шутирао из тешке позиције, сви су видели лопту у мрежи, голман је већ био савладан, а прохујала је поред стативе, уз уздахе са пуних трибина. Фестивал промашаја, у режији домаћина, употпунио је искусни Ненад Зечевић, иако се у тој ситуацији истакао голман Чавић, храбром реакцијом је укротио топовски ударац, искоса са десетак метара.

Јадран се представио у добром издању, са двојицом вихорних играча по боковима, Данилом Марковићем и Јовицом Којчиновићем. Игра тима из Голубинаца, врти се око везисте Предрага Милаковића, свака његова лопта, као да је ласерски навођена и чим закорачи на половину ривала, опасност се осећа у ваздуху. Гостима недостаје центарфор, на тој позицији су најтањи, али успели су, захваљујући спретности Данила Марковића да, у 68. минуту, погоде мету. Брзоноги офанзивац је, из акције која није много обећавала, окружен штопером и голманом, изашао као победник. 

Први меч, завршен је по укусу бројних навијача из Срема, али питање путника у виши ранг, биће решено тек у Голубинцима, где ће Темеринци бити јачи за Марка Недељковића, свог најопаснијег играча.

М. Менићанин

ТСКЈадран 0:1 (0:0)

ТЕМЕРИН: Стадион ТСК-а, гледалаца: 1.000, судија: Јурић (Сента), стрелац: Марковић у 68. минуту, жути картони: Пекић, Булатовић (Јадран).

ТСК: Доведан 7, Косић 7,5, Брежњак 7,5, Дринић 7, Милосављевић 7, Лукић 7, Павловић 6,5 (од 70. Радонић - ), Ђукић 7, Росић 6,5 (од 77. Блануша - ), Пуповац 8, Зечевић 7,5 (од 90. Варга - ).

ЈАДРАН: Чавић 7,5, Малетић 7 (од 89. Драгутиновић - ), Булатовић 7, Шестовић 7, Којчиновић 7,5, Милаковић 8, Пекић 7 (од 80. Рајић - ), Марковић 8 (од 90. Ковачевић - ), Раденков 7, Бранковић 7,5, Бајић 7.

Црљен: Бољи за један гол

Томислав Црљен, искусни тренер Јадрана, није крио задовољство због победе:

- Били смо бољи за тај један гол. Момци су испоштовали договор, красила нас је дисциплина у игри, али ово је тек прво полувреме и нисмо завршили посао.

Косић: Скупа цена промашаја

Милорад Косић, десни бек домаћина, водио је жестоке дуеле са брзоногим Јовицом Којчиновићем:

- Прокоцкали смо три одличне шансе, па смо поразом скупо платили цех. Гости су повећали шансе да се домогну вишег ранга, али не помишљамо на предају.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести