Батак пред промоцијом на Чаиру

Помало неочекивано, из Ниша стижу вести о промени на клупи фудбалера Радничког. Наиме, поједини спортски медији објавили су информацију да је Милорад Косановић, досадашњи тренер “Реала с Нишаве”, после само шест месеци рада, спаковао кофере и да више неће предводити екипу.
radoslav batak JGrlic
Фото: Дневник (Јелена Грлић)/Радослав Батак

Поднео је оставку после победе над Чукаричким (2:0), без обзира на два тријумфа на старту другог дела. Искусни стручњак је револтиран због тога што му ФШ није скинуо суспензију од три месеца забране обављања дужности, коју је добио због сукоба с колегом из Јавора Игором Бонyулићем, али и честих промена играчког кадра екипе из Ниша и прављења новог тима.

- Нису ми усвојили жалбу. Још четири утакмице не могу да водим тим и да седим на клупи, не могу ништа - рекао је за Јужне вести Косановић. - Има ту неких ствари од којих многе нису у реду и нису коректне. Коректније је да се сколним, да не сметам никоме. Уморио сам се од тих глупости и људи који мисле да могу све, а не знају ништа. А имам и неких послова код куће...

Косанов наследник на Чаиру, кажу добро обавештени извори, биће Радослав Батак, некадашњи тренер Војводине и стручњак који је у протеклом периоду радио на Тајланду. Данас у току дана очекује се да руководство Радничког и званично промовише Батака у шефа струке овог тима, што значи да би деби на клупи новог клуба он имао већ у среду, управо у дерби утакмици на “Карађорђу”, када се састају Војводина и Раднички.      

А. П.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести