БЕЧЕЈСКИ ФУТСАЛЕРИ СЕ НА ЛЕП НАЧИН ПРЕДСТАВИЛИ У МАЂАРСКОЈ: Барта осетио две стране медаље

Иако је још такмичарска пауза у футсал првенству Војвођанске лиге, где се ове сезоне такмиче футсалери Бечеја, ипак су рекреативно учествовали на турниру у мађарском граду Тамашиу, који се налази у средишњем делу Мађарске, и оставили су леп утисак.
1
Фото: Сава Вадаски је и у Мађарској показао голманску вредност, фото: В. Јанков      

– У конкуренцији 16 екипа освојили смо, без пораза, друго место, јер смо у финалу, после 2:2, наслов првака изгубили слабијим извођењем пенала. Занимљив детаљ је да смо и у полуфиналу утакмицу завршили нерешено 2:2, али смо тада били бољи извођачи пенала и нашли се у борби за ласкави трофеј победника, јавио нам је по повратку из Мађарске голман Сава Вадаски.

Захваљујући спортским контактима фудбалског тренера Ото Барте, Бечеј и Тамаши већ пар година имају сарадњу. 

– Спортисти Тамашиа су били наши гости у Србији, а ми смо први пут били у њиховом граду. Захвалан сам групи футсалера који су прихватили моју иницијативу да учествујемо на реномираном футсал турниру у њиховом граду и драго ми је да смо на прави начин представили свој град и нашу државу, која је права спортска нација, вели Ото Барта.

А кад је Ото Барта у питању, онда ваља приметити да је на турниру у Тамашиу осетио обе стране медаље. Јер, у полуфиналу је постигао два гола за Бечеј и тако омогућио пласман у финале, где је, опет, био двоструки стрелац и све је мирисало да ће бити јунак, можда, и најбљи играч турнира, али је онда приликом извођења пенала прорадио овдашњи менталитет. Прво је имао замерке на суђење, потом и на све остало, што је утицало на смиреност саиграча прилико шутирања пенала и победнички пехар је измакао, а он постао трагичар. Познавајући га, није ово први пут да се, после сјаних издања, ритнуо и све просуо. Време је да извуче поуку, поготово што је спортски педагог, тренутно тренер војвођанског фудбалског лигаша Младости из Турије, и често организатор рекреативних турнира разних узрасних категорија у Бечеју.

На крају додајмо да су Бечеј на турнру у Тамашиу представљали, поред већ поменутих Ото Барте и голмана Саве Вадаског, Игор Гаврић, Адриан и Саболч Сел, Данијел Станојев и Адриан Касаш.

В. Јанков

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести