Белка остаје на клупи Бечеја

Више нема дилеме око тога хоће ли фудбалере српсколигаша с Тисе, екипе Бечеја, с клупе и даље предводити млади тренер Милан Белић.
В. Јанков/Милан Белић (лево)
Фото: В. Јанков/Милан Белић (лево)

То јесте била обострана жеља, али се питао и суперлигаш Војводина, пошто је перспективни стручњак под уговором с Новосађанима.

- Добио сам зелено светло од матичног клуба да наставим започети посао у Бечеју - задовољан је био исходом разговора на релацији два клуба Милан Белић. - Надам се да ће црвено-бели имати разумевања и када буду одређивали где ће на каљење бонус играчи, јер желимо да ангажујемо пар младих и талентованих Вошиних играча, који би се лако уклопили у нашу средину састављену од, такође, превасходно младих играча.

Белка, како играчи од милоште зову свог шефа, већ је одредио термин окупљања за почетак припрема. Прозивка је заказана за понедељак, 22. јуна, у 17 часова. Значи, на Градски стадион ће живнути после тачно 101 дана, јер последњи пут су на терену крај Тисе, фудбалери били дан уочи првенственог окршаја у Зрењанину, који су решили у своју корист резултатом 1:0.

- Неће бити, бар на старту, много промена у играчком кадру. Већина је одлучила да заједно наставимо тамо где смо стали. Напуштају нас презимењаци Илићи, Петар и Страхиња, затим млади Милан Станић и Лука Миљевић, чиме се, свакако, овај списак не завршава. Када су новајлије у питању, стиже искусни штопер Борислав Бајић из Бачког Јарка, који је током каријере носио дрес бројних клубова, као и млади Урош Цицмил, Бачкодобропољац, који је у младом тиму ТСЦ-а играо по десној страни. Наравно, биће још долазака, али не превише, јер смо, понављам, задржали костур тима из минуле (не)завршене сезоне.

И док је ситуација око шефа окончана на обострано задовољство, по свему судећи, доћи ће до разлаза с тренером голмана Драганом Лесковцем. Иако је и он прошлог лета стигао у пакету с Миланом Белићем из Војводине, с њим је овог лета другачија ситуација. Истекао му је уговор с Новосађанима и, по свему судећи, бригу о бечејским голманима преузеће поново актуелни спортски директор Милош Андрић.

Добра вест је да ће наредних дана почети завршни радови на новом игралишту с вештачком подлогом, чиме ће све узрасне категорије, не само сениори, имати оптималне услове за рад.

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести