Безмало четрдесет фудбалера бори се за дрес Војводине: За који дан списак путника за Белек

Готово 40 играча свакодневно вежба у Фудбалском центру “Вујадин Бошков” и на терену с вештачком подлогом код Ново­садског сајма.
Vinsent Eze2
Фото: Винсент Езе, фото: Ј. Грлић

Сви они надају се да ће изборити место у саставу Војводине за пролећни део првенства, а на шефу стручног штаба Радовану Кривокапићу и спортском директору Саши Дракулићу је незахвалан посао да постојећи списак скрате. Једни ће отићи на позајмице, а други ће бити упознати с чињеницом да клуб на њих не рачуна и да могу да потраже нове средине.

„Велика је гужва на тренинзима, али се некако сналазимо. Тако ће бити до прве контролне утакмице с Бачком, која је на програму у суботу, а затим  ће играчи добити слободан дан. У понедељак, најкасније у уторак очекујем да буде познат списак путника за припреме у турском Белеку. То значи да ће се знати ко ће отићи у друге клубове на позајмице, а ко је слободан у избору новог клуба“, каже Кривокапић

Саиграчима се придружио и Нигеријац Винсент Езе, један од најбољих фудбалера црвено-белих у јесењем делу сезоне. Он је каснио на почетак припрема због проблема с авионским везама.

„Нисам каснио на почетак припрема, већ је мој лет из Нигерије био отказан, па сам морао да се сналазим и потражим добру везу за Србију“, објаснио је Езе.


С Бачком у суботу од 13 часова

Фудбалери Војводине и Бачке одиграће утакмицу у Фудбалском центру “Вујадин Бошков” у суботу од 13 часова.


„Наважније је то да сам сада овде, срећан сам што сам у друштву саиграча и расположен сам да се добро припремим за оно што нас на пролеће очекује. Нисам пуно тренирао током боравка код куће, али неће бити проблема по том питању. Радим са екипом и одвојено како бих надокнадио пропуштено и сигуран сам да ћу до одласка у Турску бити потпуно спреман.“

Езеов својеврсни заштитни знак представљају осмех и ширење добре атмосфере међу саиграчима.

„Ха, ха, ха... Заиста волим да се смејем, а моји тренутни осмеси сведоче о мојој срећи што сам поново у Новом Саду са саиграчима. На нама је да добрим радом испунимо оно што тренер захтева и да на пролеће покушамо да остваримо циљеве које су водећи људи клуба пред нас поставили“, додао је тамнопути нападач.

Проблема с повредама у екипи за сада нема и сви се надају да ће их такав развој ситуације пратити током читавих припрема. Одвојено од екипе тренирају једино Мандић и Савић, који имају лакше повреде од раније, док су сви остали кандидати за тим на располагању тренеру Кривокапићу и његовим сарадницима.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести