Наставак зимских припрема фудбалера Војводине

Фудбалери Војводине јуче су наставили с радом и одржали два тренинга.
Nemanja Milojevic
Фото: Немања Милојевић, фото: Ј. Грлић

Током преподнева имали су специфични тест, којим су чланови стручног штаба, на челу са шефом Радованом Кривокапићем, желели да се увере у тренутну физичку припремље­ност и издржљивост кандидата за први тим. У поподневним сатима, на терену с вештачком подлогом код Новосадског сајма, екипа је радила с лоптом, упознајући се са захтевима и поставком игре на којој ће Кривокапић инсистирати у пролећном делу сезоне.

„Одрадили смо тестирање и оно је показало да су се сви играчи придржавали плана рада који су добили приликом одласка на зимску паузу“, рекао је Кривокапић.

„Резултати су били веома добри, а занимљиво је нагласити да је највише претрчао Немања Милојевић, који је и овог пута показао да је реч о истинском професионалцу. Подижемо лагано интензитет рада и сигуран сам да ћемо у добром стању отићи на централни део припрема, који ће уследити од 24. јануара у турском Белеку.“

Александар Мирков, момак који је због операције на стопалу пропустио завршницу јесење полусезоне, од јуче је на позајмици у прволигашком тиму Бечеја. Биће то прилика за овог играча да се врати у жељену форму и да, кроз наступе у свом некадашњем клубу, од лета поново конкурише за тим Воше. Боравак у граду крај Тисе ће продужити и Марко Мандић, с тим да ће он још неко време, због повреде, тренирати у Новом Саду.

Јуче су се раду придружили и лакше озлеђени Дамир Зломислић и млади Драгољуб Савић, као и Нигеријац Винсент Езе, који је због проблема с авио-превозом каснио с повратком у Србију. Очекује се да ће у наредним данима на пробе стићи нови фудбалери, јер чланови стручног штаба желе да у Турској на окупу имају све, или барем већину играча на које ће моћи да рачунају на пролеће.

Црвено-бели ће и данас имати два тренинга, а прва провера форме уследиће у суботу, када ће одмерити снаге са суперлигашом Бачком из Бачке Паланке. Утакмица ће бити одигрна у Новом Саду, с почетком у 13 часова, а, у зависности од временских прилика, тек треба да се види да ли ће то бити у ФЦ “Вујадин Бошков” или на Сајмишту.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести