Војводина одрадила два тренинга

Иако су тек почели са зимским припремама, фудбалери Војводине задацима који су пред њима током пролећа пришли су веома озбиљно.
Pripreme Vosse2
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Одрадили су два тренинга - први у Фудбалском центру “Вујадин Бошков”, а други на Сајмишту, на терену с вештачком подлогом. Црвено-бели још увек нису комплетирали редове, пошто је долазак Нигеријца Винсента Езеа пролонгиран за један дан.

„Езе је имао одређене проблеме с авионским летовима, задржао се на аеродрому у Истанбулу, па га у Новом Саду очекујемо данас, када би требао да се придружи саиграчима“, појаснио је ситуацију секретар стручног штаба Драгомир Вукићевић.

„С екипом тренутно не раде ни Дамир Зломислић, Марко Мандић и омладинац Драгољуб Савић, који су на поштеди због мањих здравствених проблема, надамо се да ће се прикључити раду већ у понедељак.“

Шеф стручног штаба Радован Кривокапић, баш као што је и најавио у обраћању играчима првог дана, инсистира на озбиљности у раду, максималној ангажованости и дисциплини, као и обостраном поштовању. То је једини пут који води ка стварању услова за испуњење постављених циљева и, утисак је, играчи су такве захтеве прихватили.

„Одмах смо почели с радом на поставци игре какву планирамо да форсирамо“, рекао је Кривокапић.

Фото: Дневник (Ф. Бакић)


Мирослав Смајић аналитичар

Појачање ће Воша добити у стручном штабу, јер ће улогу аналитичара преузети професор Мирослав Смајић, који је раније обављао посао секретара стручног штаба. Тренер Кривокапић је најавио могућност ангажовања још једног помоћног тренера и то би могло да буде решено у данима који следе.


„Налазимо се у аеробном режиму, што значи да вежбе дуже трају, али да ритам, барем у ових првих неколико дана, није прејак. Како време буде одмицало, тако ће се и појачавати интензитет рада. Док владају овакви временски услови, током преподнева вежбаћемо у ФЦ “Вујадин Бошков”, а у поподневним сатима на Сајмишту. Иако сам био помало скептичан, велики број играча ми не смета, добро смо се организовали и они су подељени у две групе, тако да за сада све функционише како се пожелети може. Атмосфера међу играчима је веома добра и, да куцнем у дрво, надам се да ће таква и остати.“

Вук Митошевић је прва ласта међу црвено-белима када су новајлије у питању. Искусни дефанзивни везни фудбалер, међутим, јако добро познаје начин рада у Војводини, јер је прошао кроз комплетну омладинску школу овог клуба.

„Вук је истински професионалац, то се види већ на први поглед“, нагласио је Кривокапић.

„Реч је о, без икаве сумње, квалитетном фудбалеру, момку који је жељан доброг рада и управо овакви играчи су нам потребни. Зна шта собом доноси дрес Војводине, осећа клуб и, када се буде потпуно уколопио, верујем да ће представљати велико појачање за нас. Што се жеља у прелазном року тиче, јасно је да су нам потребна нова лица у офанзивном делу тима, а све остало већ имамо у екипи.“

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести