Билд: Како немачки навијачи уносе пиротехнику на стадион?

БЕРЛИН: На утакмицама првенства у фудбалу у Немачкој и Аустрији протеклог викенда навијачи су изазвали инциденте уношењем пиротехничких средстава, привремено прекинули мечеве, али и унели нову забринутост у две земље.
navijaci
Фото: Youtube Printscreen

Код резултата од 0:2 између бечке Аустрије и ЛАСК-а радикални навијачи Аустрије прекинули су сусрет на 10 минута паљењем пиротехнике, што је за спортског директора Аустрије Петера Штегера било неприхватљиво понашање присталица, које мора бити забрањено јер је опасно.

У Немачкој је у дербију Берлина између Униона и Херте дошло до "размене" пиротехничких средсава између два навијачка табора.

Пиротехника пала је и на сам тенер, као и на трибине, где је једна ракета пала у близини деце, а друга на клупу Униона.

Због оваквог понашања судија је прекинуо утакмицу, пославши обе екипе у свлачионицу, али након договора са полицијом, сусрет је приведен крају.

Високотиражни берлински дневник "Билд" поставља питање како уопште пиротехничка средства доспеју у стадион поред опсежних безбедносних контрола.

"Билд" је, водећи истрагу, установио да постоје многи начини и истиче да безбедност на стадиону спада у надлежност клубова.

Тако је лист установио да навијачи, у циљу уношења забрањених ракета, у ноћи пред утакмицу, проваљују у стадион и скривају их на тајно место.

Даљи трик је да екстремне навијачке групе познају људе који раде код "кетеринг" фирме, којима дају новац да уз јело "прошверцују" у стадион и ракете да их оставе на договорено место.

Други начин је да се пиротехника да женама да сакрију у доњи веш, у нади да "безбедњаци" мање претресају жене.

Још један трик, зачудио је "Билд", а то је да навијачи пиротехничка средства скривају и у отворима тела.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести