Богдан Планић узданица за нову сезону

ЗЛАТИБОР: Фудбалери Војводине ушли су у пун ритам рада на припремама које спроводе на Златибору. Иако је било најављено да ће вежбати на теренима СЦ Швајцарија, преподневни тренинг одрадили су на игралишту хотела Палисад, на којем је подлога у веома добром стању.
bogdan_planic fk vojvodina.jpg
Фото: ФК Војводина

Шеф струке Радослав Батак, са сарадницима, искористио је веома лепо време на квалитетан начин, па су играчи радили пуном снагом. Мотивисано су Никола Антић, Филип Малбашић, Никола Трујић и другови деловали током нешто више од сат времена колико је тренинг трајао, радујући се сваком успешном потезу који начине било они сами, било неки од саиграча.

Међу најискуснијим и најбољим фудбалерима Војводине у новој сезони биће, опште је мишљење, поуздани штопер Богдан Планић, момак којег је зимус желела у својим редовима Црвена звезда, а који се овог лета доводи у везу с Партизаном. Планић је на неки начин домаћин новосадском тиму, пошто је са Златибора, рођен је 1992. године и овде се налази код куће.

"И током паузе између два првенства био сам овде и ту се најбоље и најопуштеније осећам.Овде живи моја породица, јако добро знам шта Златибор може да понуди и верујем да моје задовољство деле и саиграчи. Дошли смо овде да побољшамо и снагу и елементе у игри и да се што боље припремимо за скори почетак нове сезоне. Времена немамо пуно, па је због тога важно да период пред нама искористимо на што бољи начин ", казао је Планић.

Војводина је остала без неколицине важних фудбалера, отишли су Палочевић, Пушкарић, Синиша Бабић, Кнежевић, Маслаћ... Реч је у искусним фудбалерима, да ли се плаште да би то могло да се одрази на игру екипе?

"Отишли су заиста добри играчи, али је добро то што смо успели да сачувамо окосницу екипе. Сигуран сам да управа клуба ради пуном паром на довођењу новајлија и да ћемо у ходу комплетирати редове. С нама су на Златибору и момци који су на проби, као и они из  омладинске школе па имају лепу прилику да се покажу у најбољем светлу. Но, јасно је да ћемо морати да доведемо још барем два-три нова играча како бисмо стекли шансу да нешто конкретније учинимо у квалификацијама за Лигу Европе".

Циљеви су јако високо постављени, пласман у групну фазу Лиге Европе заиста је амбициозан план, да ли вас то оптерећује?

"Верујем да и саиграчи сматрају да је најбитније да идемо корак по корак. Најважније је да добро одиграмо у првом колу квалификација и прођемо у наставак такмичења, а онда ћемо видети колико је реално да постављамо све веће жеље и планове испред себе".

Да ли вам прија интересовање Партизана и Црвене звезде и може ли да се догоди да промените средину у току прелазног рока?

"Лагао бих ако бих рекао да ми не прија то што су два велика клуба показала да би волела да ме виде у својим редовима. То је својеврсно признање и потврда мојих добрих партија у прошлој сезони, али, најискреније, о томе уопште не размишљам. Нисам имао баш никакве контакте с представницима београдских клубова, баш као ни са клубовима из иностранства. У овом тренутку једино ме занима Војводина и да се што боље спремимо за нову сезону. Атмосфера у екипи веома је добра, сви фудбалери настоје да се покажу у најбољем светлу, неки да заслуже  место у првом тиму, неки да потпишу професионалне уговоре. Драго ми је, с друге стране, што су биле примећене моје добре партије, али морам да нагласим да су оне заслуга и мојих саиграча. Дошао сам из ОФК Београда у већи и бољи тим, а одавно се зна да је онда много лакше играти и показати све оно што умете. Наставићу у истом стилу, а приче о некој промени средине оставимо за неко друго време", рекао је Богдан Планић.

Поредили га са Видићем

Богдан Планић је прве фудбалске кораке начинио у ФК Златибор из Чајетине. Његов потенцијал је брзо био примећен, па се 2011. године преселио у Слободу из Ужица, а следеће године обукао је дрес Жаркова из Београда. Убрзо се вратио у редове екипе Јединство Путеви из Ужица, а 2013. године прешао је у ОФК Београд. Добре игре на позицији штопера препоручиле су га Црвеној звезди, у коју је стигао у сезони 2013-2014, али је тамо одиграо само пет утакмица. Уследио је повратак међу „романтичаре“, да би се прошле године обрео у редовима Војводине. Планић је пре две године био  на списку младе У-21 репрезентације, а многи стручњаци поредили су га са славним земљаком Немањом Видићем.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести