Бонући: Зрели смо за пехар ЛШ

ТОРИНО: Фудбалер Јувентуса Леонардо Бонући поручио је да је торински тим сазрео и да је спреман да освоји дуго чекани трофеј Лиге шампиона.
bonuci epa
Фото: EPA/DI MARCO

Јувентус је јуче у реваншу полуфинала Лиге шампиона савладао Монако 2:1 и укупним резултатом 4:1 отишао у финале, где ће се у Кардифу борити за своју трећу титулу првака Европе, а прву после 21 године.

"Остварили смо велики резултат и оно што велики клуб мора да ради, да се бори за сва три трофеја у сезони. Напредовали смо у протекле две године и Јувентус није више изненађење. Сазрели смо и свесни смо својих могућности", рекао је Бонући за Медијасет.

Снажни штопер није био задовољан што је Јувентус примио први гол у Лиги шампиона после шест утакмица.

"Не смемо да примамо такве голове, играч је у петерцу био неометан. Погодак Монака висио је у ваздуху у тих 10 минута, превише смо им давали простора. То не сме да се дешава у Лиги шампиона, али најважније је да идемо у Кардиф и уверен сам да ћемо кући донети трофеј".

Са голом и асистенцијом Марију Манџукићу творац синоћње победе био је Дани Алвес, чији учинак је невероватан када се додају још две асистенције из Монте Карла у првом мечу.

"Најважније је да сам помогао тиму да слави, није битно да ли голом или асистенцијама. Нисам често стрелац, зато сам још срећнији, али више волим да асистирам јер је тако више играча срећно. Имамо животну шансу у финалу, напорно смо радили и мислим да можемо да славимо у финалу", поручио је Бразилац.

Јувентус у финалу, које се игра 3. јуна у Кардифу, чека победника дуела између Атлетика и Реала. У првом мечу екипа Зинедина Зидана тријумфовала је са 3:0.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести