Борац: Штрајк није решење, поштено одрадите обавезе

ЧАЧАК: Фудбалски клуб Борац из Чачка позвао је играче да разумеју у каквој се ситуацији налази клуб и часно одраде своје обавезе до краја првог дела Суперлиге.
FK borac Čačak / logo
Фото: Tanjug

Фудбалери Борца претили су штрајком због неизмирених финансијских обавеза, због чега их руководство клуба позвало на стрпљење јер улаже велике напоре да их исплати, заједно са тренерима, запосленима и добављачима.

"Доласком на чело клуба у јуну, ново руководство Борца се суочило са великим организационим и пре свега финансијским проблемима. Само по основу одлука Арбитражног суда клуб је због ранијег несавесног пословања и рада дуговао играчима и тренерима преко 30 милиона динара. У веома кратком року ФК Борац је уз помоћ града и спонзора успео да измири обавезе у износу од преко 20 милиона динара, чиме је стекао право да наступа у Суперлиги Србије", наводи се у саопштењу Борца.

Подсећа се да је Град Чачак је уложио велика финансијска средства како би Градски стадион постао репрезентативни спортски објекат.

"Замењена је травната подлога на главном терену, израђен је најмодернији систем наливања, постављени су голови најновије генерације, набављене су нове кућице за екипе и службена лица, као и тунел за излазак играча на терен. Реконструисан је и помоћни терен који је поново приведен намени".

Додају и да се Борац суочава са великим финансијским проблемима, али да управа клуба улаже напор да их реши.

"Играчима првог тима се у овом тренутку реално дугује плата за септембар, као и за октобар која још није стигла на наплату. Отказивање обавеза које играчи имају према клубу није свакако добро решење ни за клуб, ни за град, а пре свега за играче који се професионално баве фудбалом. Наш клуб и град су се овим неразумним гестом још једном нашли у жижи јавности у негативном контесту. Искрено се надамо да ће играчи још једном схватити ситуацијиу и поштено извршити обавезе, како би у предстојећих шест кола освојили што већи број бодова и тако на прави и спортски начин показали и сачували, како свој, тако и реноме клуба чији дрес носе'''', закључују из Борца.

Фудбалери Борца у недељу гостују Спартаку у Суботици у 17. колу Суперлиге Србије.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести