Бранко Савић по други пут у Бечеју

Нови шеф стручног штава фудбалског српсколигаша с Тисе је Бранко Савић, одлука је челних људи ОФК Бечеј 1918, с којом нас је упознао спортски директор Милош Андрић.
Stari tandem
Фото: Стари тандем Бранко Савић и Далибор Новчић на новом задатку, фото: В. Јанков

Тако ће млади, али искусни тренер по други пут преузети бечејске фудбалере. Био је на челу струке у сезони 2018/2019, када су изборили повратак у прволигашку конкуренцију, али су се, стиче се утисак - прерано и пребрзо, после 15 одиграних кола растали. Истина, у тренутку раскида ситуација није била сјајна, јер је Бечеј имао само пет победа, један нерешен резултат и девет пораза, уз негативну гол разлику 18:25, али ондашње издање тима поседовало је потенцијал да се остане у прволигашком друштву. На крају, није било тако, а пресудио је, малтене, један гол или, нешто раније, исхитрен разлаз с тренером.

У односу на ондашње стање, новог-старог шефа струке Бранка Савића дочекаће потпуно ново руководство клуба, стари сарадници попут помоћног тренера Далибора Новчића и тренера голмана Милоша Андрића, а од играча једино је и даље ту капитен Владан Воргучин, који у то време није добио ниједну прилику да заигра. Имајући то у виду, некадашњи играч зрењанинског Пролетера и Партизана стиже у потпуно ново окружење.

- У најужем кругу кандидата за новог шефа стручног штаба била су тројица квалитетних тренера, а у последњем тренутку је донета одлука да се ангажује Бранко Савић. Познат нам је његов стручни капацитет и начин рада, па мислимо да ће у новом покушају оправдати наш избор - рекао је Милош Андрић.

Имајући у виду да је Савић у другом делу јесење полусезоне водио српсколигаша Војводину 1928 из Перлеза, добро му је позната ситуација у каравану војвођанских српсколигаша.

- Наравно да познајем лигу и верујем да ћемо на време избећи опасну зону, како бисмо упловили у мирније воде и пласирали се у горњи део табеле. Очекујем да до старта припрема половином јануара ангажујемо тројицу или четворицу нових играча, који би појачали конкуренцију и подигли квалитет екипе - прве су речи Бранка Савића које су уследиле по избору на место шефа струке.

Нема сумње, Бечејци су направили добар потез ангажовањем тренера квалитета Бранка Савића, а повољна околност је то што се тренер и његови најближи сарадници међусобно добро познају.

В. Јанков

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести