Фудбалери Бечеја победили Слободу у Новим Козарцима

БЕЧЕЈ/НОВИ КОЗАРЦИ: После ремија и пораза, стигла је и прва новембарска победа фудбалера српсколигаша с Тисе.
b
Фото: Golman Bečeja Stefan Barjaktarov

Савладали су Бечејци, резултатом 5:2 (3:1), Слободу у Новим Козарцима и помакли се степеницу даље од зоне из које се испада на крају првенствене трке. Да све буде занимљивије, Бечејци су наступили десетковани, без седморице стандардних првотимаца, али сличне проблеме имали су и домаћини, па се то није одразило на терену.

Због жутиих картона нису играли Жарко Кобиљски, Адис Куртиши и Владимир Остојић, капитен Владан Воргучин имао је температуру, али је био негативан на тесту за ковид 19, Страхиња Илић и Лука Крајиновић су повређени, а голман Ранко Пушкић се није добро осећао и уступио је место младом Стефану Барјактарову. У таквој ситуацији, Бечејци су почели утакмицу са чак шест бонус играча. Поред поменутог Барјактарова, од првог минута играли су Мартин Јелић, Синиша Нијемчевић, Никола Савин, Игор Татић и Ален Хасичић, а у наставку су прилику добила још тројица њихових исписника: Глигорије Братић, Тамаш Нађ и Никола Копре. Овај последњи је  на дебитантској утакмици постигао и првенац у српсколигашкој конкурецији.

Стисло нас је са свих страна пред гостовање у Новим Козарцима, али у сличној ситуацији био је и домаћин. Услови за игру нису били повољни, јер је дувао ветар и било је изузетно хладно. На сву срећу, добро смо отворили утакмицу, брзо повели, па утростручили воћство и све време држали под контролом како игру, тако и резултат. Задовољни смо победом и сад се окрећемо последњем јесењем изазову против Борца, рекао је спортски директор Бечејаца Милош Андрић.

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести