Чеферин: УЕФА се обавезала да одржи ЕП у 12 градова

НИОН: Европска фудбалска федерације (УЕФА) поновила је да се обавезала да ће Европско првенство, које је због пандемије Ковид-19 померено са прошле на лето ове године, бити одржано у 12 градова према раније објављеном распореду.
ceferin, fonet
Фото: FoNet

Челници УЕФА су се састали с представницима 12 домаћина организатора ЕУРО 2020, на рутинском састанку како би разговарали о оперативним питањима у вези с турниром, који би требао да се одржи на лето.

УЕФА се обавезала да одржи ЕУРО у 12 првобитно планираних градова. ЕУРО је главно такмичење репрезентација у Еуропи и важан је извор финансирања за основни и шири фудбалски развој, казао је председник кровне фудбалске организације "старог континента" Александер Чеферин.

Додао је, преноси Хина, како је важно градовима и владама домаћинима пружити што више времена да формулишу тачну слику о томе што ће бити могуће у јуну и јулу.

Навијачи су велики део онога што фудбал чини посебним, а то вреди за ЕУРО једнако као и за било коју утакмицу. Морамо допустити максималан простор да омогућимо њихов повратак на стадионе, нагласио је председник УЕФА.

Из УЕФА су додали како све стране препознају потребу за флексибилношћу око доношења одлука о аранжманима за турнир због изазова и околности у којима се градови налазе.

ЕУРО би требало да буде одржан у 12 градова домаћини: Амстердам, Баку, Билбао, Букурешт, Будимпешта, Копенхаген, Даблин, Глазгов, Лондон, Минхен, Рим и Санкт Петербург.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести