Четвртфинале купа Србије: Војводина гостује у Нишу

У Крушевцу су освојили први пролећни бод, а сутра (среда) ће фудбалери Војводине покушати да изненаде екипу Радничког у Нишу и пласирају се у полуфинале Купа Србије.
Duel Pankova i Djuricina
Фото: Дуел Радована Панкова и Огњена Ђуричина у новосадском сусрету, фото: Ј. Грлић

Реално, Нишлије су велики фаворити у овој утакмици, у одличној су форми и иза њих стоји феноменална резултатска серија, па је јасно колико је тежак задатак који се налази пред црвено-белима из Новог Сада. Ипак, ученици тренера Радована Кривокапића се не предају, праве неке своје планове и верују да ће коначно и њих кренути.

„Очекује нас тешка, рововска битка на Чаиру, али је Куп био и остао непредвидиво такмичење, које не признаје унапред изречене прогнозе“, рекао је Кривокапић.

„По ономе што приказује на терену, Раднички је фаворит за пролазак у полуфинале, пријатно је изненађење сезоне и клуб који је јак у свим структурама, о чему најбоље сведоче његови резултати. Против таквог ривала мораћемо да се упустимо у отворену и агресивну борбу, јер само на тај начин можемо да се с њим равноправно носимо и размишљамо о испуњењу циља који имамо.“


Сјајна серија Нишлија

У протеклих 12 кола првенства, екипа Радничког остварила је сјајну серију и забележила 11 победа и ремизирала једино код куће, када је дочекала у 17. колу Црвену звезду (2:2). На другој страни, Војводина у последњих осам утакмица није осетила сласт победе, јер је забележила по четири ремија и пораза, уз гол-разлику 2:9. Последњу победу (над Радом у Београду 1:0) Новосађани су остварили још 1. децембра, док су се код куће црвено-бели радовали већ далеког 31. октобра прошле године, када су савладали Радник са 1:0.


Занимљиво је да су се ове две екипе састале у и 22. фебруара у првенственом сусрету одиграном у Новом Саду, када су гости славили са 1:0, голом Панкова. Видело се тада да “Стара дама” може да се носи с другопласираним тимом Суперлиге, али јој је у неким тренуцима недостајало и спортске среће.


Парови четвртфинала (сутра)

СУБОТИЦА: Спартак ЖК - Младост        (14)

КРУШЕВАЦ: Напредак - Партизан          (15.30)

НИШ: Раднички - Војводина                     (17)

БЕОГРАД: Црвена звезда – Радник        (18)


„У дуелу с Напретком повреду задње ложе доживео је бек Милан Лазаревић и он неће конкурисати за тим Војводине. Поред тога, поједини играчи показују да су озбиљно уморни и имамо план да неке од њих одморимо, а нећемо моћи да рачунамо ни на наше омладинце, који такође имају важну утакмицу у свом рангу такмичења. Уз то, неки од њих су добили позив и за репрезентативне селекције. Упркос свему, сви они који данас буду добили прилику, имаће обавезу да пруже највише од себе, односно максимум онога за чега су способни у овом тренутку. Грб који носимо на дресовима, поновићу то по ко зна који пут, изузетно је тежак и тога морамо сви да будемо свесни у сваком тренутку. Очекујем добру партију, занимљив сусрет и верујем да пласманом у полуфинале Купа Србије можемо да спасимо сезону“, додао је Радован Кривокапић.

Новосађани су одрадили тренинг у Фудбалском центру “Вујадин Бошков” у Ветернику, а одмах после ручка отпутовали су у Ниш, где су преноћили у старој бази, хотелу “Нишки цвет”. Утакмица Раднички - Војводина игра се на стадиону у Чаиру, а почетак је заказан за 17 часова.

А. Предојевић  

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести