Црно бели надиграли Војводину у дербију: Партизан – Војводина 4:0 (2:0)

У дербију 15. кола Линглонг суперлиге фудбалери Партизана победили су Војводину, а пресудан моменат меча био је када су црно-бели постигли за кратко време два гола.
1
Фото: Натхо у дуелу са фудбалерима Војводине у Београду

Екипа Ненада Лалатовића је од почетка меча играла висок пресинг и покушавала да у корену сасече акције Београђана. Партизан је некако успевао да пробије прву линију,Новосађана али тешко и последњу. Ипак, Асано је у 6. минуту шутирао са двадесетак метара, а Роцков је добро реаговао.

Новосађани су у више наврата долазили до завршног паса, али су неретко улетали у офсајд позиције и остајали без прилика. Добро је изгледала Воша у дефанзиви, однела доста лопти испред Београђана, али није стизала до гола.  Неколико пута играчи Војводина су лепо комбиновали, али нису успели да створе прилику. Све је кретало од Николе Дринчића, који је био главна полуга тима:и луцидним лоптама је проналазио своје саиграче. Утакмица је пролазила у рововској борби, два пођеднака тима, која су имала само једну жељу, а то је – победа. У 24. минуту Садик је изашао сам испред Роцкова, пао је после дуела са Ђуришићем, али судија Ђорђић није свирао ништа. Чини се оправдано, јер утисак је да је фудбалер Војводине прво закачио лопту.

Нешто касније, једанаестерац за Београђане. Након изведеног корнера  Деветак је направио прекршај и судија Ђорђић је показао на белу тачку. Сигуран са “креча” био је Натхо за – 1:0. У 40. минуту покушао је и Садик, али је Роцков одбранио. Мало потом, ипак нови попгодак за Партизан. Садик је прошао по десној страни, одиграо повратну до Натха који се поново уписао у стрелце.

После тог поготка Војводина је пала и за све на терену се питао Партизан. У 48. минуту црно-бели су постигли нови погодак. Зђелар је шутирао са 20 метара, и сместио лопту у рашље Роцкововог гола. Покушали су момци Ненада Латовића бар да поправе утисак, али тешко им је то полазило за руком. Расположени ,,ваљак“ није спуштао темпо, играо је надахнуто. Али, у 57. минуту, шансу су имали фуудбалери Војводине. Ђуричин је стигао до лопте пре Стојковића, шутирао, али погодио спољни део мреже. Чини се да је било боље да је асистирао Матићу.

Након троструке измене коју је извршио Ненад Лалатовић Воша је заиграла нешто агресивније и отреситије ишла ка голу Партизана. У 68. минуту добро је шутирао Никола Дринчић, тик изнад гола. Ипак, нови гол постигли  су црно-бели и тиме ставили тачку на утакмицу. Стрелац је био Садик, сјајним шутем са 15 метара.                                                                                     

  И. Лазаревић 

БЕОГРАД: Стадион Партизана, гледалаца: 5.000. Судија: Ђорђић (Београд). Стрелци: Натхо (из пенала) у 30. и 44, Зђелар у 48. и Садик у 70. минуту. Жути картони: Шћекић, Остојић, Садик (Партизан), а Ђуришић, Деветак (Војводина).

ПАРТИЗАН: Стојковић 6, Милетић 6,5, Остојић 6, С. Павловић 6, Урошевић 6,5, Зђелар 7, Шћекић 6,5 (Л. Павловић), Стевановић 6,5, Натхо 8 (Сума 6,5), Асано 7, Садик 8,5 (Ивановић).

ВОЈВОДИНА: Роцков 6, Веселиновић 6, Ђурић 6, Саничанин 6, Деветак 6, Дринчић 6,5, Ђуришић 6 (Топић), Ђуричин 6,5, Бојић 6,5, Езе 6 (Гемовић), Матић 6,5 (Николић).

Фото: Ј. Грлић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести