Црвена звезда сигурно започела ново Првенство

Фудбалери Црвене звезде направили су добру увертиру пред први меч другог кола квалификација за Лигу шампиона против Хелсинкија, савладавши на старту Линглонг Суперлиге Јавор (2:0).
Branko Jovičić/Fonet/A. Barda
Фото: Фонет/А. Барда/Бранко Јовичић

Чета тренера Владана Милојевића била је сигурна током свих 90 минута утакмице и њена победа ниједног тренутка није долазила у питање, а Јавор је био солидан и, ипак, недорастао ривал актуелном шампиону Србије

- Сигуран сам да кладионице нису типовале да ћу ја постићи гол, али, ето, и то се десило. Играм на таквој позицији са које не улазим често у завршницу, па отуда и ово изненађење. Много ми је драго што сам отворио домаће првенство поготком, а надам се да ће их у наставку сезоне бити још – рекао је Бранко Јовичић који је начео мрежу Ивањичана у суботу увече.

Овај играч имао је још једну шансу да се упише у стрелце.

- Било је то поново са полудистанце. За дефанзивне играче добро је када улазе у такве ситуације, трудићу се да што више у будућности помажем нападачима.

У историји ће остати записано да је Јовичић први забележен као стрелац на новом семафору на стадиону ,,Рајко Митић“.

- Нисам много размишљао о томе ко ће први постићи гол, било ми је најважније да отворимо сезону победом, али наравно да је велика част што сам баш ја био тај који се уписао у историју.

За крај, Јовичић је задовољан начином на који је његова екипа отворила нову сезону.

- Остварили смо врло важну победу јер првенство нам је приоритет. Од старта сезоне забележили смо обе победе код куће, што је веома битно. Одиграли смо добро против Јавора, са играчем више могли још неки погодак да постигнемо, али и овако је било задовољавајуће. Ето, нека пропуштене прилике у дуелу с Ивањичанима искористимо против Хелсинкија – поручио је задњи везни фудбалер Црвене звезде Бранко Јовичић. 

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.2043
Најновије вести