Црвено-бели без права на предају

После четири везана пораза у Суперлиги, пред фудбалерима Војводине данас је ново, изузетно тешко гостовање.
Mladen Devetak u duelu sa Bondarenkom i Pankovom iz Radničkog  Foto: J. Grlić
Фото: Младен Деветак у дуелу са Бондаренком и Панковом из Радничког  Фото: Ј. Грлић

Новосађани одлазе у госте другопласираној екипи Радничког, дакле тиму који у овој сезони бележи сјајне резултате и налази се на табели одмах иза лидера Црвене звезде. Због више него непријатног тренутка у којем се налазе црвено-бели, али и због тренутне форме два тима, коначно и због положаја на табели, улога апсолутног фаворита на страни је Нишлија. С друге стране, међутим, играчи Војводине имају пред собом велику обавезу да се, како знају и умеју, представе у много бољем издању после катастрофалних игара и резултата остварених у доигравању. И под условом да на терену стадиона у Чаиру у томе успеју, међутим, отворено је питање може ли им то донети и бољи резултат, али име и традиција Старе даме на то их једноставно обавезују.

- Утакмице се нижу великом брзином, па немамо времена за неку причу, посебно после резултата које остварујемо у последње време – рекао је тренер Воше Радован Кривокапић. – И у Ниш одлазимо с младим снагама, борићемо се свим силама и видећемо за колико ће нам то, у погледу резултата, бити довољно. Лагао бих ако бих рекао да порази који су за нама нису пореметили атмосферу у нашој екипи, али тренинзи протичу нормално и међу играчима нема проблема, иако смо, поновићу то, препуштени себи самима, Признао је Кривокапић да је, после победе над Партизаном и обезбеђивања учешћа у плеј-офу, дошло до психолошког пада и опуштања у тиму који предводи. 

- Покушавам да играчима кроз разговор објасним да сада практично морају да играју за себе, како се не бисмо више брукали и како бисмо покушали да поправимо утисак. Видим да и они то желе и због тога је сада најважнија психолошка припрема за утакмицу. Раднички је тренутно на свим нивоима далеко испред нас и не треба да се лажемо тако што нећемо да признамо реалност. Нишлије су клуб који стручно, играчки и у руковођењу тачно за шта хоће и чврсто граби ка свом циљу. Ипак, нећемо се предати,  јер то није у нашој природи и на то немамо право, али је чињеница да идемо у госте веома јаком ривалу.

Новосађани немају посебних проблема у играчком  кадру на који ће моћи да рачунају у данашњем сусрету. И даље су ван строја од раније повређени Винсент Езе и Коне Секу, као и оперисани Дамир Зломислић, а суспендованих играча нема.


Милан Илић на центру

Дуел на стадиону у Нишу водиће, као главни судија, Милан Илић из Ћуприје, а помагаће му Срђан Милутиновић из Ниша и Александар Станојковић из Сренчице. Четврти арбитар биће Милош Милановић из Ћуприје.


- На Чаир одлазимо с младим снагама, којих има пуно у нашем тиму. То сматрам највећом победом Војводине, пошто у тиму имамо играче из наше омладинске школе, што је, по мени, једини исправни пут. И раније сам упозоравао на то да ће у нашој игри бити осцилација, јер стасавање младих је процес који траје и до резутата се не може доћи преко ноћи. Нажалост, порази које смо бележили јесу били резултатски превисоки и младима не доносе неопходно самопоуздање, али сам сигуран да ће из утакмица какву очекујем и данас, наша младост изаћи снажнија и спремнија за идућу сезону.У утакмици с Радничким ће сигурно бити промена у екипи, јер желим свима да пружим шансу  – истакао је Радован Кривокапић.

Утакмица на стадиону Чаир између Радничког и Војводине почиње у 18 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести