Дачић о ФИФА: Нема принципа, већ лицемерја и двоструких стандарда

БЕОГРАД: Министар спољних послова Ивица Дачић оценио је данас као лицемерно то што је Светска фудбалска организација (ФИФА) покренула дисциплински поступак против репрезентације Србије, након што је у њеној свлачионици на Мундијалу у Катару наводно окачена застава на којој је приказана територија Косова и Метохије, уз поруку "Нема предаје".
ivica dacic, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

"Замислите да Украјина каже ''Крим је Украјина, нема предаје''. Да ли би неко казнио и избацио Украјину?", упитао је Дачић гостујући на телевизији Прва и додао да као држава не можемо да реагујемо, јер је у питању спортска организација.

Навео је да ово само говори о лицемерју и упитао шта је увредљиво у поруци "Нема предаје"?

"Шта је ту увредљиво што је неко рекао нема предаје? Па шта треба да кажу, да ће да се предају? Друго, они говоре о фудбалу и ''нема предаје'' се односи на фудбалске утакмице. Ми смо од Бразила изгубили и очекивало се да изгубимо, али нас сада чекују одлучујуће утакмице са Камеруном и Швајцарском", рекао је Дачић.

Подсетио је да УН нису признале Косово, а да је Србија међународно призната држава и чланица УН, са Косовом и Метохијом као њеним делом.

"Шта је ту нешто што није у складу са међународним правом и што је увредљиво? Ово је показатељ колико нема принципа већ има двоструких стандарда и двоструких аршина. Они никада не би казнили Украјину када би Украјина рекла ''Донбас је наш и Крим је наш. Нема предаје''", рекао је Дачић.

Додао је да ово не би требало да нас изненађује већ да буде морални подстицај за наше фудбалере јер смо, како је истакао, најјачи када се суочавамо са неправдама.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести