ЏАЈИЋ СЕ ОПРОСТИО ОД БЕКЕНБАУЕРА и открио зашто његов син није остао у Звезди

Драган Џајић, председник ФСС, изјавио је да је Франц Бекенбауер један од најбољих фудбалера у историји после смрти Немца у 79. години живота.
dragan dzajic YT
Фото: Youtube/ K1

Џајић је истакао да је знао да је популарни Кајзер болестан.

"Знао сам да је болестан. Пре свега прво на шта помислим је да ми је жао. Мада већ сам чуо да је јако болестан. Упознао сам га 68. године у тиму света, после смо имали честе репрезентативне и пријатељске сусрете. После сам га виђао и приватно, долазио је он овде и у Београд. Много ми је жао што се то догодило. Он је био један прави господин у правом смислу речи. Тако је и деловао на терену, имао је то господско понашање, био је специфичан као играч одмах га приметите. Иако је био одбрамбени играч, он је сигурно један од најбољих играча икада на свету", рекао је Џајић у разговору за "Телеграф".

Њих двојица су и играли један против другог.

"Памтим те дуеле, пријатељску утакмицу са Бајерном, па 74. најбоље полувреме репрезентације. Они су били тада изузетно јаки. Била је једна селекција европска на опроштају Уве Селера играли смо заједно у истом дресу... Мој неки сусрет са њим је увек био позитиван", наставио је Џајић.

Откако је преминио његов син Стефан 2015. године, његово здравствено стање се константно погоршавало.Стефан је 1990. кратко време провео у Црвеној звезди.

"Да, да, да. Они личе овако и по трчању и свему. Човек је одиграо једну тренинг утакмицу. Ево шта је разлог што није остао. У то време је дошао Белодедић у Звезду, а то су исте позиције. Прво, мени је било драго што је он изабрао Звезду и што је хтео да игра у Звезди. Вероватно се консултовао са оцем, али мислим, био би грех ово што сам знао Бекенбауера да не игра. Он је био играч који је хтео да игра и да напредује, али мислим да се на тој позицији управо поклапао са Белодедићем, а зна се ко је Белодедић, па да се из тог разлога није задржао. Иначе, све друго је било... Да није у том тренутку дошао Белодедић вероватно би га ангажовали, јер он је у том тренутку био једно велико име и мамац за публику", закључио је Џајић.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести