Данас је 165. вечити дерби: Партизан у Хумској чека Звезду

БЕОГРАД: Фудбалери Партизана и Црвене звезде састаће се данас у 165. вечитом дербију, уједно и последњој утакмици деветог кола Суперлиге.
veciti derbi logo
Фото: Dnevnik.rs

После дуже времена Партизан дочекује дерби на позицији број 1, са максималним учинком.

"Знамо шта значи дерби свима нама и навијачима. Не треба трошити речи, драго ми што смо у дерби ушли у ситауцији да противник не може да нам се одлепи, да смо конкурентни у трци за титулу шампиона. Сада је таква ситуације, задовољан сам. Спремно дочекујемо и надамо се најбољем", рекао је тренер црно-белих Александар Станојевић на конференцији за медије на стадиону у Хумској, уз констатацију да ће најбољи стрелац Рикардо Гомеш, упркос лакшој повреди, сигурно играти.

Дерби долази после одличних наступа српских тимова на европској сцени - Звезда је у Лиги Европе савладала португалску Брагу, док је Партизан у Лиги конференција на Кипру надиграо Анортозис.

"Дерби је нешто на шта Србије треба да буде поносна, поготово у последње време. Партизан и Звезда крче пут српском фудбалу да у Европи да имамо можда директног учесника у Лиги шампиона, ако не то, онда бар скраћене квалификације", рекао је Звездин тренер Дејан Станковић на конференцији за медије на стадиону "Рајко Митић".

"Што се нас тиче, Бен је аут, дилема је Павков, да ли ћемо успети да га вратимо. Ако не, кога нема без њега морамо. Дерби никад не можете да прогнозирате. Дерби долази у добром моменту за нас. Победа против Браге даје ветар у леђа, сигурност и самопуздање Ја сам оптимиста", рекао је тренер Звезде.

Утакмица између Партизана и Звезде игра се од 18 сати.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести