Данас осам утакмица првог кола Лиге шампиона: Парижани крећу из Брижа ка очекиваној титули

На програму су данас преостзталих осам утакмица првог кола Лиге  фудбалских шампиоона.
psg
Фото: Tanjug (AP Photo/Olivier Matthys)

У центру пажње љубитеља фудбала је гостовање Пари сен Жермена у Брижу. Први пут у новој сезони Парижани ће играти комоплетни, са Месијем, Нејмаром , Мбапеом, Ди Маријом и  осталим врхунским играчима. С нестрпљењем се чека излазак моћне машинерије на терен да бисмо видели како функционише и колико је реално да ће стићи до очекиване титуле у најјачем европском клупском такмичењу. 

- У досада одиграним утакмицама  морали смо из више разлога  да  условни речено калкулишемо – каже тренер Пари сен Жермена Маурицио Покетино. – Меси је стигао неспреман, минулих десетак дана  готово сви наши играчи били су са репрезентацијама, па  практично нисмо ни тренирали. Када су се сви нашли на окупу кренули смо да правимо игру. Сада су ту и спремни су за наступ,  али нико не може од очекује од њих  чудо, требаће времена да се уиграју. Но, без обизра на све ови речено очекујем  победу у Брижу. 

У овој  групи у Манчестеру сити дочекује екипу Лајпцига.

- Много тога се променуло овог лета у редовима Лајпцига – констатује менаyер Ситија Пепе Гвардиола. – Отишао је тренер Наглсман, али филозофија игре је остала, тако да нећемо имати ни мало лак задатак.Но, домаћини смо и наш тријумф не би требало да дође у питање.

У Ливерпулу гостује Милан.

- Морамо да будемо веома опрезни. Милан је велики клуб, дуго није играо у Лиги шампиона и свакако да сада има велике амбиције у овом такмичењу. И нама амбиције не фале,уверен сам да ћемо у  овој сезони бити  прави  и да ћемо у Лиги шампиона добро стартовати – поручио је тренер Јирген Клоп

Веома занимљива утакмица очекује се у Милану где Интер дочекује мадридски Реал.

- Требаће нам временада да се тим уигра. У мечу са Селтом било је доста проблема у одбрани, али из ове коже се не може. Милито и Начо су сјајни фудбалери, али нису уиграни. Искрено верујем да ћемо остати непораженина Сан Сиру – каже тренер Мадриђана Карло Аанћелоти. 

Г. К. 

А група

Бриж - ПСЖ       (21)

Манчестер сити – Лајпциг   (21)

Б група

Атлетико – Порто       (21)

Ливерпул – Милан      (21)

Ц група

Бешикаташ – Борусија Д     (18.45)

Спортинг – Ајакс        (21)

Д група

Шериф – Шахтјор       (18.45)

Интер – Реал      (21)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести