Дарко Пушкарић: О ре­ван­шу ка­да до­ђе на ред

У спе­ци­фич­ној, “под­гре­ја­ној” ат­мос­фе­ри, до­че­ка­на је пр­ва по­лу­фи­нал­на утак­ми­ца Ку­па Ср­би­је у фуд­ба­лу, у ко­јој су се са­ста­ли Вој­во­ди­на и Пар­ти­зан. Узрок се на­ла­зио у ру­жној пе­сми ко­ју су при­ста­ли­це цр­но-бе­лих пе­ва­ле ко­ји дан ра­ни­је, у пр­вен­стве­ном ду­е­лу истих ри­ва­ла, а ко­ја је с пра­вом до­ста уз­бур­ка­ла јав­ност.
Darko Puskaric1
Фото: Ј. Грлић/Дарко Пушкарић у дресу Војводине

Сре­ћом, раз­ло­га за бо­ја­зан ни­је би­ло, као ни ин­ци­де­на­та на три­би­на­ма ста­ди­о­на “Ка­ра­ђор­ђе”, а игра ри­ва­ла у пот­пу­но­сти је би­ла у скла­ду с мир­ним то­ном у ко­јем је су­срет про­те­као. Без го­ло­ва, али и без по­себ­них уз­бу­ђе­ња, за­вр­ше­но је пр­во по­лу­вре­ме дво­бо­ја из­ме­ђу Но­во­са­ђа­на и Бе­о­гра­ђа­на, а осно­ва за ве­ро­ва­ње у пла­сман у фи­на­ле (27. ма­ја у Но­вом Са­ду) има­ју оба ти­ма. Ре­ванш у Бе­о­гра­ду на про­гра­му је 10. ма­ја.

“Би­ла је то јед­на од те­жих и фи­зич­ки зах­тев­ни­јих утак­ми­ца у овој се­зо­ни, јер је би­ло пу­но ду­е­ла, тр­ке и оба­ве­за да се бу­де скон­цен­три­сан то­ком свих 90 ми­ну­та ње­ног тра­ја­ња“, ре­као је ис­ку­сни што­пер Вој­во­ди­не Дар­ко Пу­шка­рић. “И ми и Пар­ти­зан игра­ли смо на ре­зул­тат и мо­жда смо пред ре­ванш са­да ми ти ко­ји има­мо бла­гу пред­ност. Ни­смо при­ми­ли гол, а ако то учи­ни­мо на ста­ди­о­ну цр­но-бе­лих би­ће­мо на до­бром пу­ту ка оства­ре­њу ци­ља. Ипак, пре то­га оче­ку­ју нас две пр­вен­стве­не утак­ми­це, па ће­мо о но­вом су­да­ру с Пар­ти­за­ном раз­ми­шља­ти ка­да бу­де до­шао на ред.”

(Пре)ма­ло раз­ло­га за по­ви­ше­ни адре­на­лин би­ло је у сре­ду уве­че. Прак­тич­но, је­ди­но је Ни­ко­ла Тру­јић, на­па­дач Во­ше, имао при­ли­ку ко­ју би­смо мо­гли да свр­ста­мо у ка­те­го­ри­ју ве­о­ма до­брих, а све оста­ло на обе стра­не би­ло је да­ле­ко од ре­но­меа, па и ква­ли­те­та две од три нај­бо­ље еки­пе у срп­ском фуд­ба­лу.

“Ни­је ни мо­гло да бу­де за­ни­мљи­во чим ни­је би­ло го­ло­ва. Ипак, гле­да­о­ци мо­ра­ју да схва­те да по­не­кад мо­ра да се од­и­гра и утак­ми­ца по­пут на­ше и Пар­ти­за­но­ве. Сти­ца­јем окол­но­сти, оба ти­ма опре­де­ли­ла су се за та­кав на­чин игре, чвр­сто и од­го­вор­но у од­бра­ни и тек ће­мо да ви­ди­мо, по­сле ре­ван­ша, ко­ме ће се та­кво раз­ми­шља­ње ис­пла­ти­ти. Бит­но је да смо ми у де­фан­зив­ној ли­ни­ји, баш као и еки­па у це­ли­ни, по­ди­гли ква­ли­тет ка­да бра­ни­мо наш гол и то олак­ша­ва по­сао у утак­ми­ца­ма по­пут ове у сре­ду. С дру­ге стра­не, ка­да на­па­да­мо гол ри­ва­ла, убе­ђен сам да про­тив сва­ког су­пар­ни­ка мо­же­мо да ства­ра­мо шан­се и по­стиг­не­мо по­го­дак.

Пу­шка­рић и Бог­дан Пла­нић има­ли су же­сто­ке ду­е­ле с Ле­ан­дром Та­вам­бом, не­сва­ки­да­шње сна­жним на­па­да­чем цр­но-бе­лих.


Фе­но­ме­нал­на ат­мос­фе­ра
Освр­нуо се Дар­ко Пу­шка­рић и на ат­мос­фе­ру ко­ја је на три­би­на­ма “Ка­ра­ђор­ђа” вла­да­ла то­ком су­сре­та с Пар­ти­за­ном.
„Ат­мос­фе­ра је би­ла фе­но­ме­нал­на. Та­кав ам­би­јент про­сто те­ра сва­ког игра­ча да од­и­гра и бо­ље не­го што му мо­гућ­но­сти до­зво­ља­ва­ју и ве­ру­јем да ће до кра­ја се­зо­не би­ти још при­ли­ка да игра­мо пред пу­ним ста­ди­о­ном. Хва­ла на­ви­ја­чи­ма на сјај­ној по­др­шци“, за­до­во­љан је Пу­шка­рић.

“Пла­нић и ја се ша­ли­мо да је Та­вам­ба нај­ја­чи чо­век на све­ту, јер у ка­ри­је­ра­ма ни­смо још сре­ли та­ко сна­жног фуд­ба­ле­ра. На­рав­но, по­сто­је три­ко­ви и на­чин игре ка­ко би­смо га не­у­тра­ли­са­ли, али је ја­сно да су нам шан­се ма­ле да од­ра­ди­мо по­сао уко­ли­ко при­хва­ти­мо кон­такт с њим. Гле­да­ли смо да га удво­ји­мо и то смо, чи­ни ми се, ра­ди­ли до­бро.”

Вре­ме­на за од­мор Но­во­са­ђа­ни не­ма­ју, јер већ у не­де­љу има­ју но­ви, из­у­зет­но те­жак ис­пит. Оче­ку­је их утак­ми­ца на ста­ди­о­ну “Рај­ко Ми­тић” у Бе­о­гра­ду, где ће им до­ма­ћин би­ти Цр­ве­на зве­зда.

“Пред на­ма је још јед­на из­у­зет­но зах­тев­на утак­ми­ца. Све­сни смо у ка­квој се си­ту­а­ци­ји на­ла­зи Зве­зда, ко­ја с Пар­ти­за­ном во­ди тр­ку за ти­ту­лу. Чи­ни ми се да ће на­ма у том ду­е­лу би­ти лак­ше на пси­хо­ло­шком пла­ну, јер Бе­о­гра­ђа­ни не сме­ју да из­гу­бе ни је­дан-је­ди­ни бод и то ће им, не­ми­нов­но, на­мет­ну­ти до­зу при­ти­ска. С дру­ге стра­не, ми ће­мо у ду­е­лу ући рас­те­ре­ће­ни­ји, јер смо на до­бром пу­ту да обез­бе­ди­мо но­ви из­ла­зак у Евро­пу, иако нам се Мла­дост при­бли­жи­ла на са­мо три бо­да. Ипак, Лу­чан­ци има­ју мно­го те­жи рас­по­ред до кра­ја и ве­ру­јем да ће­мо наш циљ ис­пу­ни­ти. По­зна­то је да је у фуд­ба­лу нај­те­же оно што мо­ра да се ура­ди по сва­ку це­ну и то би мо­гла да бу­де на­ша пред­ност у од­но­су на бе­о­град­ске цр­ве­но-бе­ле. Не­ма сум­ње да ће шеф Ра­до­слав Ба­так при­пре­ми­ти од­го­ва­ра­ју­ћу так­ти­ку за не­дељ­ни су­срет и да ни­смо без шан­си“, до­дао је Дар­ко Пу­шка­рић.

А. Пре­до­је­вић

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести