Дејан Станковић у Интеровој Кући славних

МИЛАНО: Некадашњи капитен фудбалске репрезентације Србије Дејан Станковић синоћ је званично примљен у Интерову Кућу славних. Свечана церемонија одржана је на стадиону "Ђузепе Меаца" у Милану, уочи утакмице против Кјева 2:0.
d
Фото: EPA/DANIEL DAL ZENNARO

"Пријем у Кућу славних Интера је заиста велико, животно признање на које сам веома поносан и које ми много значи. Оваква признања у спортском смислу, дају неку врсту бесмртности и то ме чини врло срећним. Хвала пре свега мојој породици, пријатељима, бројним саиграчима и тренерима из Интера, али и породици Морати (власницима клуба) што су ми помогли да дођем и будем ту где јесам, у Кући славних једног тако великог клуба", рекао је Станковић.

"Године проведене у Интеру биле су сигурно најуспешније у мојој каријери, јер о томе сведоче трофеји, а самим тим и за мене најлепше", рекао је Станковић.
а
Ово је друга година како Интер уводи своје легенде у своју кућу славних. У првој генерацији изабрани су Валтер Зенга, Хавијер Занети, Лотар Матеус и Роналдо.

Уз Станковића, ове године су примљени Франческо Толдо, Ђакинто Факети и Ђузепе Меаца.

У конкуренцији везних играча Станковић је гласовима навијача победио Сандра Мацолу и Николу Бертија.

Станковић је за Интер наступао од 2004. до 2013. године, освојио је пет титула у Серији А, четири Купа Италије, Лигу шампиона 2010. године, четири Суперкупа Италије и једно светско клупско првенство Фифе. 

У црно-плавом дресу одиграо је 239 утакмица и постигао 29 голова.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести