Дејан Зукић све озбиљније се намеће тренеру фудбалера Војводине Радовану Кривокапићу

Иако још није постао пунолетан, Вошин омладинац Дејан Зукић све озбиљније се намеће за стартну сениорску екипу.
Dejan Zukic
Фото: Дејан Зукић, фото: ФК Војводина

Седео је на клупи за резерве у утакмици с Чукаричким, а чланови стручног штаба у суперлативима говоре о његовом умећу у баратању лоптом. Уосталом, скаути Монака приметили су одличне јесење партије у Вошином  омладинском саставу овог талентованог момка и позвали су га крајем прошле године да дође у Француску и тренира с тамошњим Б тимом. По повратку, Дејан је прошао комплетне зимске припреме са сениорима Војводине у Белеку, а у тренинг сусрету с једним румунским трећелигашем показао је сав потенцијал и два пута се уписао у листу стрелаца.

„Није ми утакмица против Чукаричког била прва у којој сам се нашао на клупи, јер сам и у прошлом првенству, док је тренер био Ненад Ванић, био резерва у дуелу с Бачком“, рекао је Зукић.

„Међутим, још увек нисам дебитовао за први тим и надам се да ће се то догодити у овом шампионату. Тренирам добро и јако, а колико и да ли је реално да будем у конкренцији за утакмице с Динамом и Радником видећу када буде одређен списак путника, односно хоћу ли се наћи у аутобусу.“


Равноправни са сениорима

Зукић је открио да је зимус имао одређене недоумице пред прве припреме са сениорском екипом.

"Пред зимске припреме у Турској, питао сам се како то изгледа када се тренира и игра са сениорима, али сам се уверио да то није ништа страшно и да могу, као и моји вршаци, равноправно да се укључим у борбу за место у тиму. Важно је сада да први тим изгура сезону до краја, а да онда, током следећег лета, ми, млађи искористимо прилику и постанемо носиоци игре нове екипе. Наравно, биће нам на том путу потребна помоћ неколицине старијих саиграча, а онда можемо да се надамо повратку нашег клуба на позиције које му по свему припадају", казао је Зукић.


Талентовани момак из Бачког Јарка  игра предњег везног, а недавно је потписао и први професионални уговор с црвено-белима. Члан је одличног омладинског тима Воше који је јесењи део првенства у Лиги Србије завршио на првом месту и из којег се више играча најозбиљније намеће тренеру Радовану Кривокапићу.

„Имамо, по мени, заиста одличну омладинску екипу и верујем да можемо да освојимо титулу и да се пласирамо у Лигу шампиона наредне сезоне. Наравно, доста ће зависити и од тога колико ће нас имати обавезе према сениорској екипи, али, будемо ли на окупу, имамо квалитет за шампионско славље.“


Узори

Попут бивших капитена Војводине Мирка Иванића и Дејана Мелега, Дејан Зукић рођен је у Бачком Јарку. На питање ко су му фудбалски идоли, уследио је очекивани одговор:

- Пре свих, то је мој комшија из Бачког Јарка и старији друг Мирко Иванић, који је, пре свега, један велики господин. Играмо на истој позицији, а узор ми је био и Дејан Мелег. Што се тиче иностране сцене, један је Лионел Меси, који је, по мени, за класу испред свих осталих фудбалера.


Генерација рођена у 21. веку, коју предводи Михајло Нешковић, по већини стручњака представља перспективу новосадских црвено-белих.

„Миња Нешковић је прави предводник наше генерације, а уз њега за сениорски тим све озбиљније намећемо се Игор Јеличић, Андреј Јаковљевић, Марко Бјековић, Добрица Тегелтија, Мирко Топић, Драгољуб Савић, Данило Митровић, Немања Тороман и ја. Сви имамо велику жељу да заиграмо на суперлигашкој сцени, неки су, додуше, већ имали ту прилику, а убеђен сам да ћемо у кратком временском року у томе успети и ми остали.“

Садашњост, међутим, није тако сјајна, Вошу очекују још три сусрета до одлуке да ли ће играти у плеј-офу, или ће се, што се чини реалнијом опцијом, борити у плеј-ауту.

„Јако добро тренирамо и сада смо први пут дошли до тачке када више избора немамо, без обзира на име ривала. Због тога ћемо на гостовањима против Динама и Радника ићи на по сва три бода, баш као и у дуелу с Партизаном код куће. Желимо ли, а без сумње - желимо, да играмо у плеј-офу, пред нама је последњи воз за то, а од нас самих зависи хоћемо ли га ухватити“, нагласио је Дејан Зукић, један из плејаде Вошиних талентованих омладинаца.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести