Делибашић: Применити рецепт Јанг Бојса против Скендербега

Фудбалери Партизана у четвртак у 3. колу Лиге Европе гостују албанском Скендербегу. Утакмица је јако битна за црно-беле јер би их евентуална победа знатно приближила пласману у наредну фазу.
andrija delibasic
Фото: Andrija Delibašić, foto: Youtube Printscreen

„Скендербег је екипа која тражи посед лопте и из тога своје прилике за гол. Не залећу се претерано, већ стрпљиво граде своје акције. Играју у формацији 4-3-3, са Совеом као најуистуренијим нападачем, који је један од најбољих играча екипе. Висок је, снажан, брз и вешт са лоптом. На њега ћемо морати да обратимо посебну пажњу. Треба напоменути да већину акција креира везиста Лилај, који се одлично убацује из другог плана и проиграва саиграче, а зна да се упише и у стрелце. То су играчи који се издвајају, али треба обратити пажњу и на фудбалере на  бочним позицијама Музаку и Адениђија“, анализирао је ривала помоћни трнер Андрија Делибашић.

Он је напоменуо да дефанзивни аспект Партизанове екипе мора да буде на врхунском нивоу.

„Против Јанг Бојса, којем одбрана није јача страна, имали су доста шанси и то мора да нам буде опомена. Морамо играти - сви за једног, један за све. Наравно, не плашимо се ми Албанаца, имају они и својих мана; посебно на штоперским позицијама, где Јашаница и Алити не делују убедљиво. Треба рећи да су Швајцарци у Албанији били опаснији, имали више шанси за гол, а углавном су их креирали из брзих акција и протока лопте. То би требало да буде рецепт и за нас.

Делибашић сматра да је Партизан кадар да се наметне у Албанији.

„Са крилима попут Тошића и Јанковића и полушпицем какав је Сума ми смо у доброј позицији. Мораће Албанци посебну пажњу да обрате на њих. Не треба изоставити ни Тавамбу, који својом техником и снагом просто нема адекватног чувара у Скендербегу. Морамо искористити своје квалитете, максимално упослити ове наведене играче и у том случају тас на ваги биће на нашој страни. Ако подлегнемо атмосфери и успаничимо се, Албанци нам могу направити доста проблема и угрозити нас. Све је на талону, победника ће одлучити бољи приступ мечу, па стручни штаб чини све да он буде на нашој страни.”

Нема дилеме да ће бити провокација од стране навијача Скендербега.

„Биће узаврело, то је сигурно, али ни приближно како је то на нашем вечитом дербију. Стадион Елбасан арена прима 12.000 гледалаца, а против Јанг Бојса их је било нешто више од 3.000. То показује да људи тамо нису баш заинтересовани за фудбал, али ми смо за њих специфичан противник и верујем да ће их против нас бити више. Али, понављам, неће то бити атмосфера као на стадиону Црвене звезде, на пример“, рекао је Делибашић.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести