Дерби пред славље на ГАТ арени

Дугачка сезона у прволигашком такмичењу у Србији, данас се завршава.
d
Фото: Dnevnik.rs

И пре последњег кола, дебитант у овом друштву, екипа Младости ГАТ, направила је феноменални успех, испела се на шампионски трон и од наредног првенства наступаће у елитној дивизији српског фудбала. Остало је само да Новосађани плеј–оф заокруже сусретом с ИМТ–ом, екипом која, барем у теорији, још има шансу да им се придржи у друштву наших најбољих клубова, али под прилично тешком условима.

Потребно је, наиме, да Београђани савладају данас новог првака на ГАТ арени, а да истовремено тренутно другопласирани Јавор Матис не савлада у Ивањици осмопласирану Лозницу. Иако могућ, био би то прилично изненађујући епилог, али, ипак, треба очекивати мотивисану игру фудбалера ИМТ–а и њихово настојање да освоје сва три бода у Новом Саду.

– Данас ћемо шансу да пружимо играчима који су имали мању минутажу током сезоне, јер су је они, односом према раду и обавезама, свакако заслужили – истакао је Љубомир Ристовски, шеф стручног штаба Младости ГАТ. – Током читавог пролећа били смо под великим притиском, момци су пуно тога уложили како бисмо стигли до циља и заслуженог славља и због тога ћу, баш као што сам то и обећао, прилику да пружим онима који су мање наступали.

Тренер Новосађана очекује да ће трибина на ГАТ Арени данас да буде испуњена до последњег места и да ће играчи, тренери и људи који воде клуб са Сателита и Новог насеља, моћи да поделе велику радост с навијачима.

– И овим путем позивам гледаоце да дођу у што већем броју и да прославимо историјске резултат и успех Младости ГАТ. Оваква ствар дешава се једном у 100 година и засужили смо да је обележимо на прави начин – додао је Ристовски.


Пивић уручује пехар

Очекује се да ће директор такмичења у Првој лиги Србије Александар Пивић уручити шампионски пехар капитену екипе Младости ГАТ Милошу Миловановићу. Исто тако, најављено је да ће трофеј добити и први стрелац лиге Милан Видаков, нападач новосадскког тима.


Један од првотимаца који ће готово сигурно данас истрчати на терен у стартној постави, свакако је и Дамјан Гојков, играч који је био веома запажен у плеј-офу.

– ИМТ је током сезоне показао да је озбиљна и перспективна млада екипа, која се бори за то да и она уђе у елиту – нагласио је Гојков. – Респектујемо Београђане, али ћемо у данашњи сусрет ући пуном снагом и свесни квалитета који поседујемо. „Трактористи“ у саставу имају више фудбалера који су стигли на позајмицу из Црвене звезде и управо због тога очекујем одличну утакмицу пред нашом публиком.

Баш као и тренер Ристовски и омалени нападач Новосађана верује да ће трибине да буду испуњене и да ће амбинент на ГАТ Арени одисати правим фудбалским, свечарским и спектакуларним амбијентом.

– Ушли смо у Суперлигу, имамо предност од шест бодова и обезбедили смо титулу и зато се надам великој подршци из гледалишта. Мислим да ће све бити супер и да ће навијачи моћи да прате занимљив сусрет, препун надигравања и обострано велике жеље за победом. Иако нећемо наступити у комплетном саставу, то неће бити никакав проблем. Мотивисани смо, јер сви ми који смо мање играли, желимо да се докажемо и тако затворимо сезону баш онако како и треба, дакле још једном победом – поручио је Гојков.

Утакмица на ГАТ Арени почиње у 17.30 часова.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести