ДЕРБИ Војводина у среду дочекује Црвену Звезду (16)

НОВИ САД: Испунивши основни циљ везан за улазак у плеј-оф Суперлиге, фудбалери Војводине омогућили су себи да у доигравању буду лишени (пре)великих резултатских очекивања.
vojvodina zvezda
Фото: Ј. Грлић

Међутим, после три везане победе у самом финишу лигашког дела првенства, уписали су три узастопна пораза, примивши чак девет, а постигавши тек један гол (и то из пенала).

Све оне који воле црвено-бели новосадски клуб, посебно боли “петарда” коју су добили у Крушевцу, а до краја сезоне пред ученицима тренера Радована Кривокапића су још четири утакмице, од којих се не зна која је тежа.У среду на стадиону “Карађорђе” гостује лидер првенства и тренутно најбољи тим у Србији, екипа Црвене звезде.

- Тачно је да смо у плеј-оф ушли неоптерећени великим резултатским очекивањима и то је требало да нам омогући да играмо опуштено и покажемо каквим квалитетом располажемо - рекао је искусни првотимац Вук Митошевић. - Нажалост, догодило нам се то што се догодило и сада имамо обавезу да одиграмо максимално у утакмицама које су пред нама, да покажемо много лепше лице и да можемо пуно боље од оног што смо до сада учинили. Долази нам Црвена звезда и јасно је да ће у том сусрету, и по пласману на табели и по тренутној форми, улога фаворита бити на њеној страни. На нама је, опет, да покушамо да урадимо све што је до нас да пробамо да изненадимо фаворита.

За очекивати је да ће тренер Кривокапић и у овом сусрету прилику пружити млађим играчима, да се покажу у лепом светлу и докажу да имају потенцијал да постану носиоци игре у времену које долази.


Зломислић оперисан

Дамир Зломислић оперисао је шаку и за њега је ова сезона завршена.

- Зломислићу предстоји опоравак од шест или седам недеља, па верујем да ће бити спреман да се врати у тренажни процес пред почетак припрема за наредну сезону - рекао је др Владимир Чолаковић. - Наравно, он ће с радом почети и пре тога, али биће то само трчање, вежбе у теретани и вожња бицикла.


- То јесте тачно, али не би ваљало пред те младиће постављати било какве императиве - јасан је Митошевић. - На њима је да учине све како би показали неспорни таленат, али је на нама, искуснијима, да поведемо тим и будемо ти који ће ваљано усмерити момке поникле у нашој омладинској школи. Верујем да то можемо, тим пре што ћемо сви бити на располагању тренеру. Надам се да ће и наши навијачи препознати тренутак и у лепом броју доћи да нам пруже подршку, а ми ћемо се с наше стране потрудити да им приредимо лепо празнично поподне.

Шеф струке Радован Кривокапић, такође, очекује леп амбијент на терену и трибинама стадиона “Карађорђе”.

- У госте нам долази наш најбољи тим о ком је сувишно трошити речи - истакао је Кривокапић. - У сусрет ћемо поново ући с млађим снагама и жељом да пружимо што јачи отпор шампиону. Биће то лепа прилика нашим дечацима да покажу шта знају и да у празничном амбијенту учине све што је до њих и њихових старијих саиграча да отежају пут Звезди ка освајању нове титуле. Не оптерећујемо се резултатом, већ нам је намера да се публици представи што више момака пониклих у нашој школи, што је, уз улазак у плеј-оф, био други циљ клуба и мене као тренера.

Новосађани ће моћи да рачунају на све расположиве играче, осим Дамира Зломислића.

- У екипу се враћају капитен Емил Роцков и Немања Милојевић, који је одрадио меч суспензије због жутих картона. Имаћемо, дакле, на располагању све првотимце, а пред њима је да покажу квалитет и покушају да поремете Црвену звезду на њеном зацртаном путу – поручио је Кривокапић.

Утакмица Војводина - Црвена звезда у среду почиње у 16 часова.        

А. Предојевић

 

Продаја карата

Улазнице по цени од 700 (Запад) и 500 динара (Исток, Север и Југ) у продаји ће бити од уторка и моћи ће да се купе у просторијама “Гигс тикса” (Краља Александра 12, Париски магазин), у периоду од 9 до 19.30 часова. У среду продаја карата за западну трибину обављаће се на главној благајни од 12 до 17 часова, за Исток на билетарници на источној трибини (поред ресторана “Огњиште”), за Југ на продајном месту на јужној трибини( поред некадашњих тениских терена). Улазнице за Север продаваће се у просторјама навијачке групе Фирма од 14 до 17 часова и сви они који на утакмицу дођу с неким од обележја ФК Војводина моћи ће бесплатно да преузму карту за северну трибину.

У договору с полицијом, западна, источна и северна трибина резервисане су искључиво за навијаче Војводине, док ће присталицама Црвене звезде улаз бити омогућен искључиво на јужну трибину. У среду, улицу Димитрија Туцовића полиција ће затворити у 10 часова и у њу ће моћи да уђу само навијачи Војводине с купљеним картама за Запад или са сезонском картом, као и представници медија.

 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести