Деветак: Двомеч с Партизаном носи велики улог

Уместо да, како су обећавали и надали се, савладају Инђију на гостовању, фудбалери Војводине доживели су неугодан пораз (0:2).
Ј. Грлић/ Младен Деветак (3) прижељкује славље на завршетку сезоне
Фото: Ј. Грлић/ Младен Деветак (3) прижељкује славље на завршетку сезоне

Нису ученици тренера Ненада Лалатовића одиграли добар сусрет, мотивисани Сремци то су искористили, наметнули свој стил и заслужено остварили прву победу у историји над црвено-белима. Неуспех је за Новосађане значио да нису успели да оборе клупски рекорд по броју тријумфа на гостовањима, али и да више немају шансу да постану вицешампиони Србије. И не само то: угрожено им је сада и треће место, јер се ТСЦ, после тријумфа над Звездом, изједначио с њима по броју освојених бодова, а у међусобном скору тим из Бачке Тополе је успешнији. Одлуку о томе коме ће припасти треће, а коме четврто место донеће сусрети последњег, 30. кола, у којем Воша дочекује у петак, од 19 часова, екипу Партизана, док ТСЦ исте вечери, али два сата касније, гостује у Нишу.

- Нисмо добро ушли у утакмицу и нисмо је одиграли онако како умемо и можемо - рекао је Младен Деветак, леви бек Војводине, који је у сусретима с Јавором и Инђијом поново био у стартној постави. - Без жеље да тражим алиби, морам да напоменем да је време било спарно и тешко, терен је нешто ужи, а домаћин се повукао у блок и чекао нашу грешку. Сецкали су Инђијци игру, онемогућивши нас да заиграмо много брже, што је фудбал ком тежимо, па су на крају дочекали прилику да најпре поведу, а онда нас и савладају.

Прва лепа прилика да ова генерација играча у црвено-белим дресовима оствари 10. победу у гостима у једној сезони и буде златним словима уписана у анале клуба није искоришћена.


Свака част навијачима

Улога навијача је изузетно значајна у досадашњим резултатима које су остварили фудбалери Војводине. И у Инђији били су присутни у значајном броју, али њихова подршка није помогла.

- Свака част нашим навијачима - нагласио је Деветак. - У Инђији су нас сјајно бодрили током свих 90 минута и позивам их да и у петак поново дођу у великом броју, овог пута на трибине “Карађорђа”, и помогну нам да савладамо Партизан. Волео бих да их пуно буде и у финалу Купа и да се на крају заједнички радујемо освајању трофеја.


Наравно, много важније биће то шта ће Новосађани да ураде 24. јуна, када је на програму финале Купа Србије, у којем ће им ривал бити бранилац трофеја, екипа Партизана.

- Жао ми је што нисмо поставили нови рекорд, иако смо га изједначили. Међутим, не вреди да се окрећемо уназад и сада смо сконцентрисани на предстојеће две утакмице с Партизаном. У петак ћемо, најпре, на “Карађорђу” имати шансу да победом окончамо првенство, а онда је пред нама и круна сезоне, сусрет за  пехар Купа. Имамо довољно времена да се опоравимо и добро припремимо за те сусрете и будите сигурни да ћемо у њима ићи на победе, јер није нам свеједно да ли ћемо бити трећи или четврти у првенству.

Могуће је да ће тренери Ненад Лалатовић и Саво Милошевић калкулисати за првенствени дуел, како би сачували адуте за финале Купа.

- Могуће је да на терену буду шарени састави, али сам убеђен да ће и један и други тим желети на “Карађорђу” да освоје сва три бода. Улог је, посебно за нас, веома велик. Искрено, надам се да ћу играти у тој утакмици, што је спортско очекивање, али, наравно, о свему ће да одлучи тренер Лалатовић.

Шлаг на торту, ипак, представљаће завршни дуел у националном Купу.

- После победе над Чукаричким у полуфиналу, барем ми млађи нисмо били ни свесни тога шта смо урадили пласманом у финале купа. Имаћемо прилику да будемо учесници спектакла, али и да донесемо вредан пехар у Нови Сад.

Још увек није познато где ће се играти финале.

- Волео бих да то такође буде на “Карађорђу”, пред нашим навијачима. Два пута у року од пет дана Воша и Партизан војеваће на травнатом тепиху, најпре у првенству, а онда у фгиналу Купа.

- Разлика је између утакмица у првенству и у Купу. Знам да ће сви они за које се тренер буде определио у финалу  дати све од себе да стигну до великог славља, обрадују навијаче и читав Нови Сад. Видим и себе међу учесницима завршног сусрета. Понављам, одлука је на шефу, а ја ћу да наставим да радим са 100 одсто снаге на тренинзима и тиме заслужим место међу стартних 11 - поручио је Младен Деветак.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести